Vi har det underbart

Fantastiska dagar här och vi har inget att klaga på. Jo, jag har det faktiskt. Vaknade imorse med magknip och det har fortsatt hela dagen. Nu är resten av gänget ute o käkar, men jag vågar inte lämna rummet och närheten till min toalett....Trist som bara den, men nu hoppas jag det är över imorgon och att ingen annan drabbas. Imorgon åker killarna iväg på fisketur, vi tjejer fortsätter njuta här.


Miami Beach och Key West

Sitter i bilen på väg mot Key West efter 2 nätter i underbara Miami Beach. Fam Wennerberg har kommit och det har gått i ett sen dess med midsommarfirande och allt. Vi hade det toppen tillsammans med fam Nyberg och fam Nordberg. Ida och Alicia fixade tipspromenad med tillhörande lekar och senare på kvällen även musiktävling. Så kul, TACK tjejer! Får visa lite bilder senare.
I söndags packade vi bilarna och åkte till South Beach och checkade in på läckra Betsy Hotel mitt på Ocean Drive. Vi har badat i havet, tränat på gym (Olle, William o Lukas) sprungit på stranden, ätit och druckit gott och shoppat. Nu väntar 4 nätter i Key West, spännande!





Fam Nyberg är här!

Ida och jag fixade Ceasarsallad, bröd, ost och vin och åkte hem till fam Nyberg och väntade. Ida hade även bakat en kladdkaka som vi hade med oss.
Så kul att träffas igen! Efter middagen åkte vi tjejer till Publix och fyllde upp kylen med frukost och annat nödvändigt. Efter det tillbaka till Nybergs och hugga in på Idas goda kladdkaka som serverades med grädde och jordgubbar. Ida och Alicia promenerade hem till oss, medans jag stannade kvar och tog ett glas vin med Patricia. Hon hade kommit in i andra andningen, men Tommy och Antonia var trötta och gick och la sig.
Imorse hämtade jag upp Patricia och så åkte vi till Zumban och överraskade tjejerna där. Ingen visste att Patricia var här igen och så fick hon även köra en låt, hon är instruktör hemma, kul tyckte alla!
Idag är det en ny "to do" lista att beta av. Imorgon kommer fam Wennerberg och på fredag är det ju midsommar.
Här får ni lite bilder från Japan oxå!
Födelsedagsmiddag för Yoonas kompis Nicole.
Vilken utsikt!
Ser inte ut att gå någon nöd på Fille precis......
 
 

Tandläkarbesök

Imorse hängde jag på låset till tandläkaren. Min tandläkare var tyvärr inte på plats, men jag fick träffa en annan tack o lov. Efter röntgenbilder så tyckte han att jag skulle träffa en specialist på rotfyllningar, och turligt nog kunde han klämma in mig direkt. Man vill ju bara få det gjort!
Titta vilken fin utsikt jag hade från tandläkarstolen!
Ett fågelbord som en ekorre la beslag på.
Rotfyllningen gick bra, och nu har jag fått penicillin och värktabletter. Faktiskt så har jag lite tandvärk nu och huvudvärk, så jag ska ta en tablett innan jag somnar. Imorgon kommer fam Nyberg, Ida och jag kommer åka dit och välkomna dem med lite mat och dryck:)
 

Ikea, tandvärk och Fars Dag

Hur hemskt är det inte med tandvärk!? Minns inte när jag hade det senast och jag förstår inte varför jag har det nu heller. Jag går regelbundet till tandläkaren, borstar tänderna 2ggr/dag, och så har vi Freddan som inte varit hos tandläkaren på 100 år! Orättvist. Usch o nu är jag nervös över vad det är.....Men jag bara måste få en tid imorgon för nu klarar jag inte detta mer. Har knaprat värktabletter hela dagen för att härda ut.....Fortsättning följer.
Igår åkte jag och Ida till Ikea en sväng. Jag var där när jag släppt av Alex o Rebbe i tisdags, men nu behövde vi komplettera med lite saker.
Började med att äta lunch. Jag åt lax och kräftor! Ida körde på säkert kort, köttbullar.
De hade kräftor som special för att det var Fars dag helg.
 
Passade på att handla lite smått och gott inför midsommar. All sill och annat köpte jag i tisdags, men nu hittade jag lite annat kul.
Ljusen doftar svensk sommar! De rosa syrén och de vita liljekonvalj, underbart.
Idag söndag har vi firat Fars dag här. Freddan fick börja dagen tidigt med att åka till Ellenton med Olle och Adam som spelat 2 matcher. Den första började 08.30 och den andra 14:15, så det blev en heldag där for dem. En vinst och en oavgjord. Ida och jag höll ställningarna här hemma, vi har solat, tränat, tvättat, bäddat rent och fixat inför gästerna som kommer nu i veckan......TJOHOOOO Martina!
Ikväll blev det Fars dag middag på Chili´s
Nu har alla landat i vår säng och kollar på Vänner. Freddan har packat väskan och imorgon åker han till Detroit tills torsdag.
Igår fick vi äntligen till en skype med Filip och Yoona. De har det toppen! Yoona är gullig och uppdaterar mig med foton hela tiden, plus att hon lägger upp på facebook och instagram.
Fille älskar maten, och billigt är det oxå tydligen.
Mycket party o fest!
De berättade att japaner tål inte mycket alkohol. De dricker tills de däckar, och då däckar de på gatan. Överallt ligger de utslagna tydligen och så har det blivit en sport att fota sig med dem. Alltså hur sjukt!? Och polisen bryr sig inte och ingen annan heller:) Ingen kriminalitet, helt otroligt. Den här killen har däckat utanför restaurangen han jobbar på, i sin uniform och allt! Han har ju nära till jobbet när han vaknar upp förvisso.....
Haha så sjukt!!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sommarlov!

Äntligen är Filip framme i Tokyo! Har ännu inte hunnit prata med honom, men Yoona sms:ade kl 04:00 imorse att han landat, skönt! Det är kväll där nu och jag såg på facebook att de är ute och äter middag. Så kul för dem att äntligen ses igen! Fick den här bilden bl.a, coolt, jag vill oxå åka till Tokyo
Filip hade lite tur tillslut ändå. Han träffade på en kille som han hängde med på kvällen när de fick åka o sova på hotell istället för att lyfta mot Tokyo. Vid incheckningen dagen efter ville de sitta bredvid varandra och eftersom han åkte i economy extra så blev Filip uppgraderad :)
Alexandra och Rebecca är hemma i Skänninge igen och deras resa gick bra utan förseningar. Det var dock lite stressigt vid incheckningen här i Tampa. Jösses vilken kö! Sen hade de lite övervikt, men det packade vi snabbt om.
Aldrig kul med avsked, men lite lättare när man vet att vi ses ju snart igen!
Tobbe, Åsa, Oscar och Sandy har oxå lämnat Cory Lake och åkt till Sverige. Oscar kommer inte tillbaka i höst, utan ska för första gången i sitt liv bo och gå i skola i Sverige! Spännande och kul för Oscar, men tråkigt för Ida och oss.
I lördags hade vi en liten avskeds och lycka till middag på Kobe hela gänget.
Alexandra är fotograf, tack! Och tack Rebecca för gästbloggningen!
I söndags sågs vi igen allihopa då vi var och tittade på Ida som uppträdde. Hon går och tar sånglektioner på Excel Music, och nu hade de sin vårkonsert. Hon var jätteduktig! Hon sjöng Gravity av Sara Bareilles.
 
Men nu är det ganska tomt här hemma. Vilken tur att nya gäster anländer redan nästa vecka! Då kommer fam Wennerberg till oss och stannar i 2 veckor. Efter midsommarfirandet åker vi till Miami och Key West, ska bli superkul! Och mer kul är att fam Nyberg kommer oxå! De har sitt hus kvar här och behöver fixa lite med det, och så passar vi på att låna med oss Alicia på vår roadtrip, perfekt! Men först ska vi fira midsommar tillsammans allihopa och vi blir ett härligt gäng då även fam Nordberg kommer. Mycket kul att se fram emot!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Polis, förseningar och allmänt oflyt

Det är inte alltid allting går som det ska. Filip har verkligen fått känna på hur allting bara går fel. Det började i fredags förra veckan för honom. När syskonen Keussen varit här, har han varit tvungen att jobba, så han har inte kunnat vara med på allt kul de hittat på tillsammans med Alex o Rebecca. Men å andra sidan har han tjänat pengar och när han fick sin lön i fredags var humöret på topp. Han fick dessutom sluta tidigare på jobbet, och ringde mig glad i hågen och berättade att han skulle följa med Josh och några polare på konsert. Keussen & Co var ju i Orlando, så det passade ju bra. Filip kom hem, duschade och bytte om och blev upphämtad här hemma, klockan var då runt 15-tiden. När klockan är 17, ringer Filip och berättar att han blivit "arresterad". What????!!!!
Då visar det sig att han stått med en mugg öl och en civilpolis kommit upp bredvid honom och en annan kompis och här måste man vara 21 år för att dricka alkohol. Så, en rapport skrivs på plats och de måste lämna området.....Så ingen arrestering så sett.
Kan säga att det var ingen munter Filip som kom hem......Han hann vara på stället i knappt en halvtimma.....och hann väl knappt ta mer än några sipp av ölen.....Men såna är reglerna här! Sen tycker man ju såklart att det var en jäkla otur att polisen gick på just Fille och Matt av alla människor.....De var ju inte ensamma där om man säger så......
Så vad som händer nu vet vi inte riktigt. Han måste ringa till polisen och det kan bli böter eller ett par timmars samhällstjänst eller nåt för att få bort detta från hans register, så ingen större fara, bara jäkligt onödigt.
 
Nu är han allafall på väg till Japan! Freddan skjutsade ut honom till flygplatsen igår morse. Kl 09.15 lyfte planet till Houston och därifrån hade han direktflyg till Tokyo. Kan ju säga att jag blev något förvånad när Fille ringer mig senare på eftermiddagen. Då har de lyft från Houston, flugit i ett par timmar, för att sedan vända tillbaka till Houston! Fel på flygplanet! Sen följde en lååååång väntan med olika direktiv. De fick en ny tid att lyfta 18:30, men efter mycket om och men, och flera timmar sittandes på flyget vid gaten, så kom de aldrig iväg. Det var folk som lämnat flyget och sen fick de aldrig ihop rätt bagage med rätt antal passagerare så ingenting stämde. När de väl kunde lyfta så var det försent, för då skulle de landa i Tokyo när flygplatsen stängt....
Så, av planet igen! Köa i ett par timmar tillsammans med alla andra frustrerande människor, kan tänka mig kaos. Hotell och matkuponger skulle fixas till alla, och klockan 00.30 fick jag sms av Fille att han var på hotellet.
Nu håller vi tummarna för att han kommer iväg kl 13.00 idag istället. Direktflyget tar 13h 20 min, och han har redan varit på resande fot i ett och ett halvt dygn utan att kommit längre än till Texas.......Lider med honom!
 
Nu är det inte bara Filip som träffat på farbror polisen. Igårkväll åker Ida och Wendy iväg på Idas elmoppe mot Publix. Deras favoritserie Pretty Little Liars hade premiär igår, och de skulle köpa hem lite godis. De blir stoppade av polisen som säger att de inte får åka på moppen, så han ger dem en varning och säger att vi måste komma och hämta upp dem. När Freddan kommer dit, så har polisen redan åkt, så allt känns väldigt oproffsigt och dessutom oklart?! Vad är det som gäller egentligen?!
Senare på kvällen ringer polismannen till mig och ber om ursäkt. Förklarar att hon visst kan åka på sin moppe, bara hon följer trafikreglerna.......
 
 
 
 
 
 
 

Rebecca här...

Jaha, då var det dags för oss att åka hem imorgon, ska bli JÄTTETRÅKIGT! Om jag fick bestämma skulle jag kunna stanna hur länge som helst.

Vi har hunnit med väldigt mycket på våra två veckor i Tampa. Första veckan var väldigt lugn, på måndagen åkte vi lite båt på dagen och kvällen gick vi ut och käkade för att fira Filips student, vi hade med oss presenter från svenskarna och han var jättetacksam :)
På onsdagen åkte Carina och Fredrik till Barcelona, så vi fick huset för oss själv i 5 dagar, under dessa dagar var det lugnt, Filips kompis Josh kom över och vi spela lite beerpong.
Tidigare i veckan träffade vi även Alper, en kille som Jag Alexandra och Fanny träffade sist vi var här (FÖR 5 ÅR SEN!!), han kände igen oss och bjöd med oss på fest, så jag och Alexandra gick på amerikansk hemmafest på fredagen, det var hur kul som helst att träffa alla igen men även mycket nytt folk!
Beerpong
Charlie jag och Alper.

När Carina och Freddan kom hem så kom även Familjen Keussen! Jag och Alexandra tyckte väl att det skulle blir sådär kul med tanke på att vi var tvugna att flytta ur vårat rum, men vi ändra oss snabbt när vi lärt känna syskonen keussen, HUR UNDERBARA SOM HELST. Vi bestämde med dom att vi skulle åka till stranden på måndagen innan kalaset, dock var inte vädret det bästa men men..
familjen keussen, Sara, Niklas, Patrik och Rickard

Alexandra Sara och Ida

På tisdagen åkte vi till Ellenton och shoppade, alla var nöjda efter besöket och på kvällen gick alla ungdomar ut och käka på red lobster.
Onsdagen paddlade vi kanot, det var jätteläskigt,mysigt och häftigt på samma gång, vi blev dock väldigt blöta eftersom regnet valde att ösa ner de mesta av tiden!
När alla äntligen kommit i mål.
Alexandra Sara Rickard Patrik Niklas och Oscar

På torsdagen skulle vi åkt till Disney World men pga dåligt väder så vi valde att shoppa istället, på kvällen blev vi bjudna på en till fest hos våra amerikanska vänner och denna gång hängde även Sara med,
Fatih, Alper, Jeffery och Alexandra
Jag och Stetson
Sara och jag
 
På fredagen däremot drog vi iväg till Orlando och Blizzard-park, som är ett vattenland. Hur kul som helst och alla blev som barn på nytt. Det tråkiga med veckan har varit att Olle inte vart med pga av mycket skola och hockey och Fille har jobbat, men "Inga pengar, inget Japan" :)

Efter att Keussens åkte hem i lördags så har vi tagit det lugnt, på kvällen var vi och käkade middag med tobbe, åsa och oscar, eftersom oscar ska flytta till Sverige efter sommaren så var det en liten "Lyckatill-avskeds-middag" och igår var vi och kollade på ida som hade avslutning med musikskolan, hon sjöng jättefint och vi var hur stolta som helst! Idag har alexandra och carina varit och shoppat det sista, jag har legat på bryggan och ikväll ska vi grilla. Imorgon drar vi till Sverige och Fille till Japan så det blir tomt hus hos Åkermarks.

 
Tack för oss, vi kommer snart tillbaka.
(Mycket tidigare än 5 år denna gång)

Nu taggar vi för Norrland, då ses vi snart igen.
PUSS OCH KRAM
 

Ida´s födelsedag och resten av veckan

I måndags fyllde Ida 16 år! Klockan ringde 05:30 och då smög familjen Åkermark upp och sjöng för Ida. Alexandra och Rebecca fick oxå stämma i när de vaknade upp, de delar rum med Ida nu när Keussens är här.
På kvällen blev det stort kalas, hela 15 personer var vi på kalaset!
Filip, Patrik, Oscar, Olle och Rikard
Fredrik, Åsa, Niklas, Alexandra, Sara, Tobbe, Jonas, Rebecca och Ida.
Trots att hon inte fick någon bil i födesedagspresent så var hon jättenöjd med sin dag:) 
 
Här har varit uselt väder hela veckan.  En stranddag blev det faktiskt för ungdomarna, och trots att det var regn här i Cory Lake då, så hade de turen att solen sken ute i Clearwater. Det har hunnits med shopping i Ellenton och igår var vi i Brandon. Igår regnade det i stort sett hela dagen, och första stormen för säsongen drog förbi, Andrea hette hon. Paddlat kanot på Hillsborough river (i ösregn) har de oxå hunnit med.
Just nu är det bara jag och Molly hemma. Hela gänget är i Orlando och roar sig i en vattenpark. Filip jobbar dock, och Olle slutar inte skolan förräns kl 14, så han är inte heller med. Men Ida var klar redan kl 10.00 och nu är det sommarlov här! Underbart men lite smått ofattbart!
I onsdagskväll fixade syskonen Keussen middagen. Det bjöds på potatismos, köttbullar och gräddsås, supergott!
Teamwork i köket. Sara vispar mos och Fille o Rikard steker köttbullar
Patrik diskar undan...
Rebecca redo att hugga i!
Hungriga!
Efter middagen blev det volleyboll match i poolen i regnet....
Fast vissa valde att chilla istället
Ikväll är det dags för highschool match igen. Den börjar inte förräns kl 21:45, så kvällen blir lugn för mig och Olle allafall. Freddan är ute i St Petes med kunder och kommer hem imorgon och imorgon åker syskonen Keussen hem.
Kan tänka mig att Alexandra, Rebecca och Sara kommer vara trötta ikväll, efter en dag i vattenparken. De var nämligen på fest igårkväll och kom hem kl 03:30 imorse......
 
 
 
 
 
 

Barcelona

Fullt upp och fullt hus här! Hinner inte med att blogga:) När vi kom hem från Barcelona i söndagskväll så hade syskonen Keussen anlänt. De har bilat från Maine (efter Rikards och Filips student) och hela vägen ner till oss, med stopp på vägen. Får berätta mer om vad de pysslat med sen de kom till oss i nästa inlägg. Tänkte visa lite bilder från vår weekend i Barcelona.
Freddan och jag åkte i onsdags eftermiddag och landade i Barcelona på torsdag morgon 9:30. Vi åkte direkt till hotellet, Grand Central Hotel, där Jenny och Nicke var först på plats då de kom redan onsdagkväll. Vi parkerade oss på den fantastiska takterrassen och beställde in lite cava i väntan på de andra.
 
När alla kommit åt vi lunch och slappade hela eftermiddagen där. Sedan dusch och fix och promenad ut i vimlet för middag.

Så härligt att ses igen!
Lasse och Linda hade med sig goodiebags till oss tjejer, deras nya kräm Verso, TACK! Fördrink innan middagen.
Vi kom inte i säng förräns klockan var 02:00, och avslutade med drink på hotellet.
Fredagmorgon var vi uppe och åt fantastisk frukostbuffe, och givetvis serverades det cava redan till frukosten :)
Jag fick present av Jenny, tack!
I alla städer vi besökt så tar vi alltid en sightseeingbuss det första vi gör, så även denna gång. Det var lite småkyligt på förmiddagen, men redan till lunch var solen framme och det blev en helt fantastisk dag.  På eftermiddagen hoppade vi av bussen och besökte stranden och hamnen. Avlsutade på Hotel W där vi hade tänkt att bo, men det var liiite för dyrt tyckte vi. Superfint hotell dock!
 
Även fredagkvällen slutade runt 1:30-02:00 snåret och jag och Freddan lyckades stanna kvar till sist varenda kväll....
Lördagen promenerade vi runt i de Gotiska kvarteren, där vi även bodde. Så fina och mysiga gränder!
Många dryckstopp på vägen. Lunch åt vi nere vid hamnen och efter det promenerade vi hem till hotellet och slappade vid poolen på eftemiddagen. Det blev t.om ett dopp!
Som vi skrattat och haft kul. Ätit och druckit lite för mycket, men det är det värt en sån här helg.

Nu får vi börja planera för nästa års resa!
_

 
 
 
 

RSS 2.0