Lördag

Idag fick vi sovmorgon. Olle o Freddan åkte iväg till Filles första match i Brandon som slutade med förlust 2-1. Ida och jag tog det lugnt och åkte till Ellenton outlet vid lunchtid. Hittade en del julklappar. Filips andra match som han spelade i Ellenton , missade vi........det är FÖR många affärer att hinna med. Den slutade allafall med vinst 2-0. Nu har vi käkat middag, Mikey har kommit hit. Vi har tagit in granen redan och imorgon ska vi klä den. Den behöver "hänga" ut sig lite. Vi har aldrig någonsin tidigare klätt granen så här tidigt, men här börjar alla redan nu. Och som jag sa igår, vad alla pyntar sina trädgårdar, helt makalöst! Det är belysningar i alla färger, som blinkar o har sig, renar ensamma och i flock, paket som lyser, tomtar, pepparkakshus, mm mm. Kanske att all belysning och dekorationer kompenserar snön???

Freddan , Olle och granen


Black Friday

Imorse stack Freddan o Fille iväg på hockeymatch. Trots att de spelade i Ellenton där ishallen ligger bredvid outleten, så valde vi andra att ta sovmorgon. Men andra matchen spelades på hemmaplan i Brandon så den såg vi. Första matchen slutade med vinst 2-0, men den vi valde att se slutade med förlust 4-0. Efter matchen så åkte Olle, Fille o jag o köpte julgran. En fejkgran med belysning i. Freddan o Ida åkte till International Plaza o köpte julklappar, bl.a 2 till mig! Ida passade på att klippa håret, hon blev så fin. Jag åkte en sväng till Wiregrass, men det blev ingen shopping. Men oj vilken julskyltning! Och nu börjar det även hända saker här på Cory Lake. Imorgon är det dags för hockey igen. En match spelas i Ellenton även då, så Ida och jag ska nog passa på att köpa lite julklappar då. Filip sover över hos Mikey inatt, kul att han har hittat en kompis så nära. Just nu så sitter vi o tittar på 20/20 på ABC news. Våra grannar är med, det handlar om deras adoption av deras 3 barn från Ryssland.

Vår Thanksgiving middag på Ruby Tuesday


Killarna


Jag o min älskling


Vilken tur.....

Det var nära att vi blev utan middag, för nästan alla restauranger hade stängt!!! Macaroni Grill, Chilis, tom KFC som ligger alldeles bredvid, då började vi bli riktigt oroliga......MEN som tur var så var Ruby Tuesday öppet, gissa om vi blev glada!! Efter middagen så åkte vi till Michaels för att titta på julgran och utebelysning. Vi köpte en EN med belysning i, fin fint:) Så blev det lite ljusslingor oxå att hänga vid garaget. Men julgran har vi kvar.....De vi tyckte var fina kostade nästan 3,000:-!! Nu har vi precis kommit hem från Filles kompis Mikey, där vi varit över på en drink. Riktigt trevligt måste jag säga, man blir så glad när man känner att det är lite som hemma:)!! Imorgon bitti ska Fille o Freddan iväg tidigt på hockeymatch. De måste åka tidigare än vanligt för imorgon är det Black Friday!! Vilket tydligen ska vara helt hysteriskt! Vissa affärer öppnar vid midnatt, andra vid 4 eller 5! på morgonen och då är det dessutom kö! Imorgon är det den största shoppingdagen på året, med värsta rean. Alla ska köpa sina julklappar då. Jag vet inte hur jag ska göra, det låter mest jobbigt om det är så mycket folk överallt. Vilket jag kan tycka att det är utan Black Friday. Återkommer med rapport imorgon......

Thanksgiving Day

Som sagt, det blir ingen kalkon här hemma hos oss idag. Christina kom förbi med en hembakt äppelpaj! Så den har vi precis fikat loss på, gott! Vi har bara slappat hela dan. Gått i pyjamas o myst. Vi har hunnit med att göra Olles projekt som han har i skolan. Jag ska visa hur det blev lite senare, när allt är helt klart. Fredrik har dessutom skruvat ihop IKEA sakerna. Jag fick ett stort brev på posten idag, med skvallertidningar i, Tack Jenny! Nu hoppas vi på att restaurangerna har öppet idag, så vi får nån middag:) Ikväll kl 19 är vi hembjudna till Filles kompis Mikey, på cocktail, ska bli kul!

Christinas goda äppelpaj


Mums!


Nya stakar


Ikea!

Så, då har man varit en sväng på Ikea igen. Väldigt bra dag att åka dit på tror jag, det var nämligen inte mycket folk alls. Alla håller nog på o förbereder för Thanksgiving som är imorgon. Däremot var det trafikstockning på vägen hem vilket oxå har o göra med denna storhelg. Här blir det nog ingen kalkon imorgon. Nu har vi lite o pyssla med, lite som ska skruvas ihop o så. Jag köpte lite mer till advent, ljusstakar bl a. Sen blev det stolar till matsalsbordet, och 2 extra till köksbordet. Kan behövas nu till jul när vi blir så många. Den 17:e december kommer ; mamma o pappa, Jonas, Marie, Alex, hennes kompis Fanny, Rebecca o Hugo, Malin , Martin, Ivar och Hilma. Sen kommer ju även Fredric och Rikard, som är Filles kompisar, den 30 december! Ska bli så himla kul!!!! Nästan roligare än att tomten kommer:) Ja sen blev det en hel del annat, bilen var proppfull även denna gång. Passade på att fylla på förråden med choklad, ballerina, bilar, cider, lingonsylt mm mm. Köttbullar, ansjovis (till Jansson!) och abbas löksill och senapssill.

Hjälp sökes!!!!

Vår älskade lilla katt som heter Sigge bor hos våra vänner i Boxholm just nu. Men av olika anledningar så kan han inte bo kvar där längre, tyvärr. Så nu måste vi hitta ett nytt hem åt honom tills vi kommer hem igen.........Förslag, någon?????

Tänk om vi kunde haft vår katt här......


Sigge


Fika!

Så kom de förbi tillslut, Amy m familj, och vi borde inte ha ändrat middagsplanerna:) De kom strax efter 18 och åkte hem vid 21, så middag hade vi lätt hunnit med. Filip o Fredrik var i Brandon på hockeyträning, men som tur var så hann de hem o fick träffa dem. Supertrevliga, vi ska försöka få till en middag så snart de kommit iordning i sitt nya hus och med allt fix de har framför sig. Imorgon är vi lediga som sagt, ska bli så skönt, får väl se om vi hittar på nåt kul........

Ändrade planer

Först blev det ingen promenad, för det började regna precis när jag tänkte gå......synd:) Så ringde jag till Amy för att stämma av inför kvällens middag. Då visade sig att de var superstressade, de ska flytta in i sitt hus imorgon, de har nämligen hyrt ett hus första månaden. Så nu kommer de bo lite längre från oss. Allafall, ingen middag ikväll. Förhoppningsvis kommer de förbi i eftermiddag för en snabb fika. Christina o jag åt lunch tillsammans innan vi åkte till skolan för att titta på en pjäs som Olles klass visade upp. Nu är vi hemma igen, och Olle gör sina läxor, sen är det LOV!!!!!!

Thanksgiving pjäs i Olles klass


Duktiga!


Lite adventspyssel.....

Idag har jag gått runt Cory Lake med Ankita. Det var längesen, så det kändes skönt. Ska försöka ta mig runt även imorgon. Annars har det inte hänt så mycket här idag. Olle har varit hemma hos Lance för första gången idag, kul. Sen blev det läxläsning. Efter middagen så hängde vi upp lite adventsstjärnor som Ida o jag köpte när vi var på IKEA sist. Nu är jag jättesugen på att åka dit igen. Hoppas att vi kan hinna med det nu när vi är lite lediga under Thanksgiving. Vi spelade även julmusik och tänkte värma på lite glögg, men det blev ett glas vin istället:)

Stjärnor


Samma ljusdraperi som vi hade hemma....


Vit filtstjärna i Idas rum


Olle redo för match (sön morgon kl 08,00)


Måååål!!!!


Fredrik läser!!!!!


Jag tog en bild på alligatorn från vår trädgård.....


Fredrik gick lite närmre....


Här får man rita på bordet (Mange känner du igen?)


Söndag

Började dagen i en kall ishall. Väldigt spännande match, Olles lag låg under med 1-4 inför tredje perioden, och då plötsligt vaknade nr 10 Akermark till liv:) 4 mål av Olle och vinst 5-4, vilken vändning! När vi kom hem så bytte man om från fleecetröja o mössa, till bikini! Superfint och varmt väder idag. Filip ringde en hockeykompis och hade turen att få följa med de o kolla på Lightning mot New Jersey Devils. Vi andra åkte till Macaroni Grill o käkade middag ikväll. Vår servitris kände igen oss (inte så konstigt) MEN hon undrade var vi hade lille Arvid:) Han charmade hela restaurangen sist vi var där nämligen! 
Vi skulle även ha träffat Amy (hon från Sverige) med familj idag. Men de hade hamnat på villovägar när de provkörde en bil idag. Nu har vi allafall bestämt att de ska komma hem till oss på tisdag kväll o käka middag, ska bli trevligt! Den här veckan har barnen ledigt från skolan ons-fre då det är Thanksgiving, skönt!!!

Grattis kusin Hugo på 2-årsdagen den 22:a november!


Resultat från dagens matcher

Alla var vi uppe med tuppen imorse. Olle o jag stack iväg allra tidigast, redan 06,45. Hockeyträningen gick bra och imorgonbitti kl 08,00 är det match:)
Efter det var det dags för Olles fotbollsmatch. Jämnt och spännande, det  slutade med förlust 3-5. Ida spelade 4-4 och hon gjorde alla målen även denna match! Om det går så ska vi eventuellt byta lag och börja spela "competetive soccer" istället. Det funkar precis som i hockeyn, spelar man i "recreational league" så är det mest på skoj, och vill man ha mer "riktig" fotboll så kallas det för competetive league. Som sagt man lär sig nåt nytt varje dag. Men då är det ju inte så konstigt att man tyckte att nivån var väldigt låg här.
Filip och Fredrik är på väg hem från Melbourne, som ligger på östkusten. De har spelat 2 matcher idag, och första slutade 
1-1 och den andra förlust 3-4. Jämnt och spännande! I den ishallen är Peter Nyman hockeydirektör, så honom har de umgåtts med idag, kul!

Redo för USA-dagen


Fröken går igenom dagens aktiviteter


Sång o musik i matsalen


Nästan hela klassen


Säckhoppning


Kul!!


Dart och baseball


Här tillverkas fotoramar


14 lotter sålda, 12 dollar in i kassan.......


Tröttsamt!

Åh, jag blir tokig när ingenting fungerar som det ska. Tänkte lägga upp  lite bilder från min dag i skolan, men det funkar inte. Får försöka imorgon istället. Nu är klockan 23,00 och jag är helt slut! För o inte tala om hur trött jag var efter mina jobbpass! Det var en rolig dag med massor med kul för barnen. Vi gick runt till olika stationer ; tex säckhoppning, kasta  pil, baseboll, rita, dekorera brownies mm mm. Det var i Olles klass jag hjälpte till. Sen satt jag i Media Center, eller biblioteket, och sålde lotter, för femmornas räkning. EN kund + mig själv på 1h, tur att jag hade bok med mig:) Efter det så åkte jag hem o somnade i solstolen, hur skönt som helst. Fam Tirronen kom hem från Key West och det blev middag här hemma.
Imorgon är det hockeyträning för Olle redan 07,15! Fille o Freddan ska åka till Melbourne där det är 2 matcher för Fille så de åker vid 07,30. När Olle o jag kommer hem så är det fotbollsmatch för både honom och Ida samt fotografering. Fam Tirronen åker hem till Kyrkslätt utanför Helsingfors.
Försöker som sagt att få ut lite bilder under morgondagen.........


Möte och jobb

I eftermiddag har jag varit på möte med Filips klassföreståndare. Här får man betyg i fyra omgångar. Efter de första nio veckorna fick han sitt första "report card". A i alla ämnen utom i science där han fick B. Bra tycker jag! Så nu tyckte väl Filip att han kunde slappna av lite, men det går ju inte, för då påverkas betygen till omgång 2. Men eftersom Filip varit sjuk o missat en del, så var det lite missvisande för tillfället, men det hinner han rätta till. Olle var hos Nicholas under tiden, och sen blev jag oxå kvar en stund, vi tog en "fika" som jag lärt dom:) Idag ringde jag även till hon som flyttat hit från Sverige. Jag tror hon heter Amy. Vi har bestämt att vi ska ses på söndag, kul! Hennes man är svensk och så har de 2 barn; en liten och så en kille på 7 år, och han är" totally swedish" som hon sa:) Hon har bott i Sverige i 10 år, kommer från Alabama från början, och nu har de precis flyttat hit. Hon o barnen kom för ett par veckor sen, och hennes man ska komma inatt. Imorgon ska jag vara på skolan o hjälpa till. Jag ska börja i Olles klass kl 08,00 - 11,00. Det är "USA day", jag tror att de ska gå runt till olika stationer och göra saker....? får väl veta mer imorgon. Efter det ska jag vara i Media Center och sälja biljetter? Vet inte mer än så, men femmorna (Ida) gör olika saker som de tjänar pengar på, för de ska till Adventure Island i Orlando på skolresa! Det kommer vara mycket aktiviteter för dom eftersom de går sista året på den här skolan. Här är det väldigt mycket volontär arbete i skolorna. Hittills har jag inte gjort så mycket, men nu kände jag att jag var tvungen. Ska bli kul!

Snart e de jul igen......


Ida köpte en tröja och Olle en mössa


Onsdag

Hockeymatchen igår var riktigt spännande tillslut, och t om Ida tyckte att det var kul. Imorse stack fam Tirronen mot Everglades och Miami, och de ska även hinna ner till Key West innan de kommer tillbaka på fredag kväll. Olle och Ida slutade tidigt idag. De gör det en gång i månaden, och då slutar de 2 h tidigare. Vi stack iväg till Wiregrass för att köpa beiga långbyxor till Ida. Inte ett enda par hittade vi. Det som fanns var manchester och bootcut, och det ville inte Ida ha. Mörkblå hade oxå gått bra, men det fanns inte heller. Så vi får fortsätta leta. Det är lite kallt just nu och jeans hör inte till skoluniformen, men det har vi använt ändå. Nu ska jag skjutsa Ida till fotbollsträningen. Fredrik o Fille är på hockeyträning.

Dags för NHL match!


Tampa Lightning mot Florida Panthers


Uppvärmning före matchen....


Vi hejade.....


Vi åt och drack....


Lightning Girls.....


Inte helt fullsatt....


GRRRRRRRRRRRR

SÅ himla irriterande!!! Försöker lägga upp bilder från ikväll när vi var och kollade hockey, men EN ENDA har jag lyckats få in på 1 timma!! Får försöka imorgon igen, nu måste jag sova.........Gonatt!

Förlust efter förlängning o straffar


Skål på´re Nicke & Grattis från oss!


Grattis Arvid 2 år!


Måndag

Idag efter frukost så åkte fam Tirronen iväg till Orlando. Seaworld och Kennedy Space Center ska de besöka, och de kommer tillbaka till oss imorgon igen. Ida kom hem från skolan med ett fint diplom, talet hade gått jättebra! Det enda jobbiga var att benen darrade, tyckte Ida:) Ikväll har det varit fotbollsträning som vanligt. Nu har jag precis kollat på "Färjan" på web tv:n, är det inte fantastiskt med internet!" Ensam mamma söker" brukar jag oxå titta på......

Ida


Filip o Mathias


Man kan göra annat än bada på stranden....


FÖR kallt om ni frågar mig......


Vissa av oss badade!


Kallt!!!!

Imorse efter frukosten så bestämde vi oss för att åka till stranden. Trots att det var väldigt kallt, igen. Temperaturen varierar verkligen från dag till dag, men solen sken och himlen var klarblå. Som tur är så finns de här "tälten" man kan hyra på stranden, för det blåste ganska rejält oxå. På vägen hem åkte vi förbi hockeyhallen i Brandon och Mathias passade på att köpa nya klubbor, och Filip fick visa runt. Ikväll har Ida även övat på sitt tal, som hon ska hålla i skolan. Det har blivit uppskjutet flera gånger, men imorgon hoppas vi att hon får göra det. Talet ska vara i ca 2-3 minuter och vi klockade det till 2,30 minuter. Hon är verkligen superduktig!

Jag i köket....


Killarna i gameroom


Tuula o Risto


En förlust och en vinst

Idag tog vi det lugnt på förmiddagen. Satt vid frukosten länge. Hade luftkonditionerings killar här, så nu funkar det igen! Nånting har läckt redan från allra första början, så tillslut svämmade det över......inte så kul. En promenad runt Cory Lake hann vi med, sen var det dags att åka till Idas fotbollsmatch. Tyvärr förlust med 5-0. Direkt efter Ida så var det Olles tur. De vann med 4-1 och Olle gjorde 3 mål! Därifrån åkte sen Risto, Tuula, Mathias o Filip en sväng till Brandon. Nu väntar vi på att Freddan o Ida ska komma hem från affären, så ska vi tända grillen.........

Vår nya bil Jeep Cherokee


Fredag den fjortonde november

Dagen började superlugnt. Jag borde varit på ett möte på Filips skola kl 08,00 imorse, men det blev inte så. Så skulle jag allafall ett ärende in i mitt skafferi (jordnötsringarna lockade) och då märker jag att det är blött precis utanför. Kollar upp i taket, och mycket riktigt så droppar det vatten därifrån! Vi har ju märkt att luftkonditioneringen har varit lite konstigt de sista dagarna......Allafall nu har vi fått stänga av den på övervåningen, vi väntar på att få den kollad på imorgon, och nu är det väldigt varmt däruppe.......Tur att vårt sovrum är på nedervåningen:) Olle har spelat hockey match ikväll. Mycket jämn o spännande match som tillslut slutade med vinst 4-2. Olle gjorde 1 mål. Nu sitter Freddan o jag vid köksbordet, mätta o belåtna, med varsin dator och väntar på att våra gäster ska komma! De landar först vid 23-tiden så det dröjer en stund till.

Tack för en god match.......


Dripp dropp......


Och så blev det tomt här hemma, igen....

Det är det som är så tråkigt med att få besök. Att de åker hem igen. Men så är det ju. Vi har allafall haft jättekul, och jag behöver väl inte säga att tiden bara rusade iväg. Nu får vi hoppas att resan hem till Mjölby går bra och att alla resväskor får plats i bilen som står o väntar på Arlanda:)
Igår blev det sen middag. Olle gjorde tipspromenad som Filip vann. Han fick 8 rätt av 10 möjliga. Just det, en kul sak hände tidigare på kvällen. Toja o Mange o Simme åkte iväg en sväng till Wiregrass. De står inne i en sportaffär och en kvinna hör hur de pratar svenska. Hon har precis flyttat hit med sin familj från Nacka. Då är det så här; Linda o jag var o gjorde naglar när de var här. DÄR träffar vi en kvinna som frågar var vi kommer från, ja Sverige. Hon undrar om hon kan få min adress o telefonnr, för hennes väninna ska flytta hit från Sverige. Och trot eller ej, men då är det henne som Toja o Mange träffar! Hur stor är chansen till det, egentligen? 
Idag är det tvätt som gäller. Killarna ska iväg på hockeymatch ikväll, Tampa mot Detroit. Får se vad Ida och jag ska hitta på. Imorgonkväll, sent, så kommer det nya gäster! Då kommer Risto, Tuula och Mathias från Finland o hälsar på! Risto o Freddan sprang Helsingfors maraton ihop för ett antal år sen.........


Strax före 06,00 imorse så åkte de mot flygplatsen.....


Simme o Sara


Dags att packa väskorna....


Tack och hej for us!

Jaha, och så sitter man här som gästbloggare. Och vad betyder det??? Jo, att semestern som man längtat efter och som man sett fram emot nu helt plötsligt har kommit till ett slut. Hur gick det till - hur kunde det gå så fort? Men så underbart vi har haft det och så många batterier vi har hunnit ladda! Det började ju lite komiskt när vi klev ut från flygplatsen från Tampa och vi möttes av den tropiska värmen - not! Det var jättekallt (för Florida). Vi kom fram mitt i natten och vi for runt och letade efter vår hyrbil. Slog en signal till Carina - som var sjuk och hade jätteont i halsen och även fler med henne där hemma. Hon meddelade även att man på nyheterna just meddelat att det inte varit så kallt sedan 1892. Jajamän - Toja har anlänt till Florida, ha ha. Vi hade suttit på flyget och fantiserat om hur vi nästa dag skulle plaska runt i poolen och njuta av värmen. Tvek!!!! Det som väntade var en iskall pool och något dopp blev det bara för de stackars barnen som inte förstår vad som är bäst för dom. Men för oss som hade mycket på vårt schema så var det inga större problem att det inte var så varmt - vi for runt och såg oss omkring och "kände" in atomsfären. Och så fick vi ju äen vöjra med att fira Halloween som är så stort här i USA. Jättekul att få vara med om det och se hur mycket alla häromkring lägger ner på att smycka sina hus (eller snarare spöka ut kanske...). Barnen köpte utstyrslar och gick runt och kom hem med MÄNGDER med godis! Jättenöjda!
Vi fick ju även några dagar med familjen Fredriksson och fick möjlighet att umgås med dem och deras underbara barn. Glada Alva (grattis i efterskott), coola Elsa och så glädjespridaren Arvid. 
Vi hann med ett par dagar i Orlando och gick på Island of Adventure och Universal Studios - häftig upplevesle. Tyvärr är ju jag inte så jättstursk vad gäller åkattraktioner och ses av min omgivning som väldigt mesig och feg och lite har det väl även smittat av sig på barnen - men vi gjorde så gott vi kunde och Mange vägde upp det hela med att kasta sig ut i allt han såg.  En rolig episod - Mange och jag har lite som sport att lägga märke till folk som vi tycker påminner om någon som vi känner eller någon kändis. När vi kom in på Adventure så gick jag precis mitt framför en person som jag tyckte kändes bekant - KOLLA MANGE VAD LIK HAN ÄR ROBERT WELLS, ha ha utbrister den mindre disktreta jag. Går förbi och Mange och jag kollar för att konstatera att han var faktiskt väldigt lik. Väldigt lik faktiskt. Sedan kommer hans fru och de går iväg - och vi tittar på varandra och utbrister, jamen det var ju faktiskt Robert Wells. Snacka om pinsamma svenskar, hi hi. Men inte kunde jag tro att det faktiskt var han. Kul kul......
Vi har haft det fantastiskt bra här på vår semester och hos vår fantastiska värdfamilj. Underbara familjen Åkermark! Jag saknar er redan. Snacka om coola barn som åker med skolbussen varje morgon och kommer hem och sätter sig med alla deras läxor de har. Och de klarar det så bra!!!! Ni är våra idoler - helt klart! Fotbollsproffs i Tampa är väl kanske inte så svårt att bli kanske med tanke på nivån bland spelarna, men helt klart kommer ni göra stora avstamp i era fotbollslag Ida och Olle. Och vem vet hur länge det dröjer innan lyxhustrun inte längre klarar av att inte ge sig in i coachningen i Ida´s lag. Och Olle så bra i hockey och Fille oxå . Snart kommer även vinsterna när de andra börjar kolla in er skridskoåkning och taktik. Heja heja!
Vad har vi hunnit med mer? Jo, grabbarna har sett NHL match Tampa - Ottowa, en jättespännande match som slutade med vinst till Tampa efter tionde straffläggningen.  Sedan har vi varit några dagar på Clearwater beach - hur underbart som helst!. Vi har varit på bio och sett Madagaskar 2, vi har varit ute och ätit på favoritstället Macaroni Grill, vi har varit på ett antal shoppingmall och två gånger till outleten Ellenton. Paradiset för en shoppingfantast. Vi har varit hemma och slappat vid poolen, haft bowlingtävling på Wii - och Lasse du får faktiskt ge dig - det var jag och Freddan som vann, så det så!!!! Ett antal NHL-matcher har även avverkats på playstation tre bland vissa av oss. Och så alla dessa läxor - det kostar på att vara ledig från skolan så vi får hoppas att Sara´s och Simme´s lärare har överseende med att vi faktiskt har haft en helt ny kontinent att upptäcka. Men de har kämpat på bra - sista rycket gör vi imorgon på flyget :). 
Tack snälla familjen Åkermark för 16 fantastiska dagar hos er och vi väljer att inte tänka så mycket på när vi kommer att träffas igen - för helt klart kommer vi ju i alla fall att ses via skypen. Och nu har vi ju en helt annan syn på er tillvaro när vi sitter där bakom dataskärmen :)
Imorgon påbörjar vi vår resa hem kl 6 på morgonen och den slutar svensk tid på fredag kl 8 med vidare avfart till Mjölby. Resan hit kändes roligare än resan hem - men nu har vi massor med underbara minnen i vårt minnesalbum att se tillbaka på. ps. Björn det blir nog en golfbana i Tampa inom kort..../Mange
Massor med kramar från Toja, Mange, Simon och Sara!

Sara Simon Olle Filip o Ida


Fredrik, Toja, Mange o jag.....


Fördrink (mån kväll)


Ändrade planer

Vi kom aldrig iväg till Channelside igårkväll, istället hamnade vi på Macaroni Grill, igen:) Men det ligger nära o bra och god mat är det. Toja o Mange kom hem nöjda efter en lyckad shopping dag i Ellenton. Toja hade bestämt sig för att köpa jeans. Precis innan de skulle åka hem, så gick de in i Guess butiken. Där var det 50% rabatt på alla jeans, så 4 par jeans fyndade hon! När vi kom hem från restaurangen så blev det tipspromenad som Ida o Sara fixat, och så lite kortspel. 
Idag är barnen lediga och vi skulle hitta på nåt kul. Alla ville åka till vattenlandet. Som tur var, så gick jag in på hemsidan imorse vid 08,00 tiden, och fick se att de stängt för säsongen! Vilken tur att vi upptäckte det innan vi åkte iväg. Så nu är vi bara hemma o slappar istället. Ikväll är det hockeyträning för Fille,  så då kanske vi tjejer tar en liten tur nånstans.......

Läxläsning och skype med mormor o morfar (mån e.m)


Vi andra tog det lugnt i solstolarna......


Full fart framåt!


Fotbollsmatch på stranden


Måndag 10:e november

Just nu är klockan 11,00 redan! Våra barn är i skolan. Simon och Sara sover, och Toja o Mange åkte till Ellenton direkt efter frukosten. Kanske borde jag väcka Sara o Simon nu, för de ska göra lite läxor här hemma idag. 
Igår hade vi en härlig dag på stranden. Lite kallt när solen försvann, men annars var det toppen. När vi kom hem så grillade vi. Jag har mått illa hela helgen och haft ont i magen, men det blev aldrig nåt av det, och idag känns det bättre. Idag ska Ida hålla ett tal i skolan, spännande! Hon ska berätta om sin flytt hit till USA och hur hon tycker allt är. Hon har förberett sig med "flashcards" och skrivit allting själv. Ikväll ska vi nog åka in till Channelside o äta middag. Imorgon är det ledig dag i skolan, det är Veterans Day här, så då ska vi hitta på nåt kul allihopa. 
Filips hockeymatcher i helgen gick sisådär, första förlorade de ju med 4-2 och sista matchen slutade förlust 5-1.

Popcorn o läsk måste man ha!


Olle & Simon


Redo för film.....


Ida & Sara


Toja & Mange


Middag på Ruby Tuesday innan bion


Ser ni 4-målsskytten?


Sara och jag hejade på!


Ida värmer upp inför matchen


Farsdagshälsning

Idag firar vi farsdag på beachen, hur har ni firat?
Många kramar till våra pappor; Östen Kjell Pelle och Björn

Och Simon och Sara hälsar till pappa Bengan!

Det blir inte alltid som man tänkt sig.......

Vaknade av att Olle kom in till mig runt halv fem på morgonen, han hade kräkts! Så det blev ingen hockeymatch för oss, istället fick vi sovmorgon. Han fick även stå över fotbollsmatchen såklart, men framåt dan så var han ok igen. Så på  förmiddagen kunde vi ligga o sola o ha det skönt istället. Men så var det dags för Idas match. Oj oj, vilken stjärna hon var! Matchen slutade oavgjort 4-4 och Ida gjorde alla målen! Fotbollen håller inte samma nivå här som hemma, tyvärr. Men det kanske blir bättre o bättre. Det var deras första match. Freddan ringde o meddelade att Fille o de förlorade första matchen med 4-2. Nu har de en match kvar ikväll vid 18,30. Nu ska vi andra åka o käka middag på Ruby Tuesday, och sen blir det bio; Madagaskar 2!

Trötta......


Filmdags


Olle måste sova.....


Biblioteket:)


Det blev ännu en dag på stranden.....

allafall för Toja, Mange, Simon o Sara. Jag tog en promenad med Ankita. Men idag gick vi inte runt Cory Lake, utan istället promenerade vi till biblioteket som ligger bredvid Filips skola. Första gången som jag var där. Eftermiddagen gick superfort och vips så var barnen hemma från skolan. Ikväll blev det tacos när gänget kom från stranden. Filip hann o käka med oss, men sen skjutsade jag honom till en hockey kompis, som han ska få skjuts med ner till West Palm Beach. De ska åka tidigt imorgonbitti, så Fille sover över där. Fredrik är redan på plats, han åkte dit från Miami i eftermiddags. Dags att sova nu, klockan ringer 05,30 imorrn......

Ida....


Det blev middag på Mc med Nicholas o co (torskväll)


Torsdag 6/11

Direkt efter frukost stack Toja o Co till stranden i Clearwater. Jag tvingade mig runt Cory Lake, det har ju blivit lite sisådär med motionen på sistone. Men jag har ju varit sjuk oxå, är faktiskt inte helt frisk än. Det halsonda kommer på morgnarna och kvällarna. Idag har det varit kanonväder! Jag som inte kunde vara med på beachen fick ligga ute i trädgården. Man ligger ju inte helt avslappnad o solar precis. Slumrade till några gånger o vaknade till med ett ryck, var livrädd att en alligator eller ett vildsvin skulle stå bredvid o stirra på mig. Så kom det faktiskt en racoon o gick förbi, och lite senare dessa två fåglar.........undra vad jag missade när jag låg där o sov...........

Fåglar i vår trädgård


Ännu en gråmulen dag

Idag har vi bara varit inne. Toja o Co kom hem sent igårkväll från Orlando. Så idag har Simon o Sara passat på att göra lite läxor. Solen har vi inte sett sen i måndags, så nu hoppas vi på bättre väder igen. Fredrik har åkt till Miami, och där är det klarblå himmel o strålande sol! Ikväll ska jag skjutsa Fille till Brandon och hockeyträningen. På lördag har han två matcher i West Palm Beach. Han ska få skjuts med en lagkompis på fredag em, och så möter Fredrik upp där. Vi hade tänkt åka ner allihopa, men då skulle Olle missa sin hockey match + sin fotbolls match och Ida sin premiär match, så vi får stanna hemma. Hockeymatchen på lördag hade JAG gärna missat, då den börjar 06,45!

Vadan detta?


?????


Gissa djuret....?

Hjälp, vad är det som händer på natten, ute i trädgården, när man sover som bäst? Vilken chock jag fick imorse när jag gick ut på baksidan. Gräsmattan är helt förstörd! Ser ut som någon gått med en jordfräs o plöjt upp den. VILL man veta vad som orskat detta? Armadillo, kan de försöra så här mycket? Vildsvin? eller är det alligatorerna som lägger sina ägg nu....?

Nu e de på väg hem......

Strax före kl 06,00 imorse åkte familjen Fredriksson mot flygplatsen. Som vanligt så har tiden bara rusat iväg! Nu kommer det bli jobbigt o hoppa upp på morgonen igen, när man inte har sällskap vid frukostbordet av morgonpigga familjen! Som tur är så har det blivit ljusare morgnar nu iochmed vintertiden, alltid nåt:) Toja o Co åkte mot Orlando efter frukosten, så det har varit ensamt och tyst här idag. Jag har inte gjort så mycket, ätit godis o kollat på film, skönt faktiskt! Nu är det läxläsning för fullt och senare ikväll är det dags för fotbollsträning som vanligt. Hoppas flygresan hem går bra och att det blir lite sömn. Inte helt kul att vänta i Chicago i 5 timmar när man bara vill hem..... Vi saknar er redan!!!!

Arvid och lite av Lars....


Alva Linda o Elsa


Olle Sara o Alva


Kvällen innan hemresan för fam Fredriksson.....


Wiregrass


Tjejerna


Ida och Alva


Sara o Toja i Build a Bear affären


Ett litet farväl från Lasse!

Tiden går i ett rasande tempo när man har roligt. Imorgon lämnar vi familjen Åkermark och låter dem få lite lugn och ro med mindre barnskrik och tidiga morgonstunder. När vi kom så var det sååååå fint och nystädat i huset. Vi undrade om ngn verkligen bodde i huset.... jag blev med ens orolig, hmmmm, vi har ju småååå barn. Vi har inte hunnit med så många aktiviteter och parker (som vi kanske tänkt), vi har helt enkelt inte hunnit med. Vi har fått vara med barnen i skolan, på fotboll, hockeymatcher och träningar så nu vet vi ju var barnen är när de har sina aktiviteter. Alva och Ida har lekt, Arvid och Elsa har njutit av att kunna krypa runt och fått massor av uppmärksamhet, inte minst av Olle och Filip. Freddan har varit ute och rest men har kommit hem till helgerna och tyvärr fått stryk i bowling men så är det..... det är bara att acceptera (jag förstår att det är tungt). Det är härligt att se hur alla har så snabbt kommit in i allt, ge och för sig hade vi trott något annat (det heter faktiskt så, för er som inte känner till det). Vi är så imponerande!! Ikväll har vi även fått vara med och besökt stjärnkrogen, Macaroni Grill. Jag är fortafarande nyfiken om Freddan ätit ngt annat än Masala Ravioli???? Jag är tveksam, å andra sidan så är rätten kanongó och jag håller det inte för oävet att han helt enkelt prickade in vinnarrätten med en gång. Alla barn har ju vinnarskallar och det tror jag de fått från Freddan. Olle gjorde ju 4 mål idag på hockeymatchen (han gjorde 5, ett blev bortdömt, domar jä.....)!!!!. I skolan får Ida och Olle godis varje fredag om de klarat sig under veckan utan anmärkningar vilket det klarat varje vecka, tydligt ett Carina drag. Carina gjorde precis klart för mig (kl 23.00) att ju större shoppingcenter det är, desto billigare är det, hmmmmm, Nu hängde jag inte med, men... det spelar ingen roll för Carina är ju Carina och i morgon åker vi hem och Linda packar nu och kan inte lyssna eller shoppa mer. ja ja. som alla säkert nu fårstår så har vi haft det så härligt här. MASSOR av kramar från oss alla, inte minst från lill-prinsen ps. just nu sitter entouraget och diskturerar en Miami resa till nästa helg (Filip har match på lördag). det är en livlig diskussion om hur de skall komma dit och vem som skall köra och vilka shopping center det finns, men (NU 23.08) hoppsan helt pötsligt skall det inte shoppas..... i Miami. hmmmm jag är spontant tveksam. To be continued!!!

Vintertid

Inatt ställde vi om klockorna, så nu är det 6 h tidsskillnad igen. Snart ska halva gänget åka till Brandon för att kolla på Olles hockeymatch. Vi andra, dvs tjejerna, ska åka till Wiregrass, ett helt nytt stort shoppingmall som öppnade i fredags. Ligger 10-15 min från oss, nära o bra! Lite annorlunda stil, det är uppbyggt mer som en outlet, inget stort inomhus köpcentrum. Imorgon åker fam Fredriksson hem, Toja o Co åker till Orlando. Så ikväll blir det middag på Macaroni Grill!

Tampa vann över Ottawa, supermatch!


Olles fotbollsmatch, förlust 10-8


Med samma stil!


Alla var vi nybörjare........


Vi avslutade kvällen med att spela Wii.....


Riktigt goda!


Cupcakes


Olles godis


Olle & Nicholas & Adrian


Stora som små......


Många kom förbi oss.....


Dags för Trick or Treat!


Idas klasskompisar


Olles fröken som Mrs Teapot


Dalmatinerna.....


Pride Prowl Parade


Happy Halloween!

Började dagen med att åka till Olle o Idas skola. Alva var vaken så hon följde med mig. De hade parad på skolan och 08,15 så gick hela skolan klassvis på parad utanför skolan. Föräldrar, syskon o vänner var där o tittade. Man skulle vara utklädd till vad man ville, eller ha på sig något rött. Det har varit olika saker hela veckan, tex en dag skulle man ha crazy socks. En annan dag sportkläder osv, och så var det parad som avslutning idag .Antidrog vecka. Efter det så åkte vi hem o käkade frukost med de andra som då vaknat till liv. Toja, Mange o Simon åkte iväg till stranden. Sara stannade hemma hos Alva o lekte. När småbarnen sov middag så passade Lars o Linda o jag på att sola. Vi kände oss något iakttagna av alligatorn som låg o lurade i vattnet 20 meter från oss....... Nu ikväll har barnen gått "Trick or Treat". Ni anar inte vilka enorma mängder godis de kommit hem med! Tjejerna gick för sig och Olle gick med Nicholas o Adrian. Fille o Simon var med Geoff m. fl. Nu har vi precis ätit middag, det blev grillat kött, broccoli, sallad o goda såser och till det så drack vi Vampire, ett gott rödvin:) Till dessert blir det Halloween cupcakes....

RSS 2.0