Tack och hej for us!

Jaha, och så sitter man här som gästbloggare. Och vad betyder det??? Jo, att semestern som man längtat efter och som man sett fram emot nu helt plötsligt har kommit till ett slut. Hur gick det till - hur kunde det gå så fort? Men så underbart vi har haft det och så många batterier vi har hunnit ladda! Det började ju lite komiskt när vi klev ut från flygplatsen från Tampa och vi möttes av den tropiska värmen - not! Det var jättekallt (för Florida). Vi kom fram mitt i natten och vi for runt och letade efter vår hyrbil. Slog en signal till Carina - som var sjuk och hade jätteont i halsen och även fler med henne där hemma. Hon meddelade även att man på nyheterna just meddelat att det inte varit så kallt sedan 1892. Jajamän - Toja har anlänt till Florida, ha ha. Vi hade suttit på flyget och fantiserat om hur vi nästa dag skulle plaska runt i poolen och njuta av värmen. Tvek!!!! Det som väntade var en iskall pool och något dopp blev det bara för de stackars barnen som inte förstår vad som är bäst för dom. Men för oss som hade mycket på vårt schema så var det inga större problem att det inte var så varmt - vi for runt och såg oss omkring och "kände" in atomsfären. Och så fick vi ju äen vöjra med att fira Halloween som är så stort här i USA. Jättekul att få vara med om det och se hur mycket alla häromkring lägger ner på att smycka sina hus (eller snarare spöka ut kanske...). Barnen köpte utstyrslar och gick runt och kom hem med MÄNGDER med godis! Jättenöjda!
Vi fick ju även några dagar med familjen Fredriksson och fick möjlighet att umgås med dem och deras underbara barn. Glada Alva (grattis i efterskott), coola Elsa och så glädjespridaren Arvid. 
Vi hann med ett par dagar i Orlando och gick på Island of Adventure och Universal Studios - häftig upplevesle. Tyvärr är ju jag inte så jättstursk vad gäller åkattraktioner och ses av min omgivning som väldigt mesig och feg och lite har det väl även smittat av sig på barnen - men vi gjorde så gott vi kunde och Mange vägde upp det hela med att kasta sig ut i allt han såg.  En rolig episod - Mange och jag har lite som sport att lägga märke till folk som vi tycker påminner om någon som vi känner eller någon kändis. När vi kom in på Adventure så gick jag precis mitt framför en person som jag tyckte kändes bekant - KOLLA MANGE VAD LIK HAN ÄR ROBERT WELLS, ha ha utbrister den mindre disktreta jag. Går förbi och Mange och jag kollar för att konstatera att han var faktiskt väldigt lik. Väldigt lik faktiskt. Sedan kommer hans fru och de går iväg - och vi tittar på varandra och utbrister, jamen det var ju faktiskt Robert Wells. Snacka om pinsamma svenskar, hi hi. Men inte kunde jag tro att det faktiskt var han. Kul kul......
Vi har haft det fantastiskt bra här på vår semester och hos vår fantastiska värdfamilj. Underbara familjen Åkermark! Jag saknar er redan. Snacka om coola barn som åker med skolbussen varje morgon och kommer hem och sätter sig med alla deras läxor de har. Och de klarar det så bra!!!! Ni är våra idoler - helt klart! Fotbollsproffs i Tampa är väl kanske inte så svårt att bli kanske med tanke på nivån bland spelarna, men helt klart kommer ni göra stora avstamp i era fotbollslag Ida och Olle. Och vem vet hur länge det dröjer innan lyxhustrun inte längre klarar av att inte ge sig in i coachningen i Ida´s lag. Och Olle så bra i hockey och Fille oxå . Snart kommer även vinsterna när de andra börjar kolla in er skridskoåkning och taktik. Heja heja!
Vad har vi hunnit med mer? Jo, grabbarna har sett NHL match Tampa - Ottowa, en jättespännande match som slutade med vinst till Tampa efter tionde straffläggningen.  Sedan har vi varit några dagar på Clearwater beach - hur underbart som helst!. Vi har varit på bio och sett Madagaskar 2, vi har varit ute och ätit på favoritstället Macaroni Grill, vi har varit på ett antal shoppingmall och två gånger till outleten Ellenton. Paradiset för en shoppingfantast. Vi har varit hemma och slappat vid poolen, haft bowlingtävling på Wii - och Lasse du får faktiskt ge dig - det var jag och Freddan som vann, så det så!!!! Ett antal NHL-matcher har även avverkats på playstation tre bland vissa av oss. Och så alla dessa läxor - det kostar på att vara ledig från skolan så vi får hoppas att Sara´s och Simme´s lärare har överseende med att vi faktiskt har haft en helt ny kontinent att upptäcka. Men de har kämpat på bra - sista rycket gör vi imorgon på flyget :). 
Tack snälla familjen Åkermark för 16 fantastiska dagar hos er och vi väljer att inte tänka så mycket på när vi kommer att träffas igen - för helt klart kommer vi ju i alla fall att ses via skypen. Och nu har vi ju en helt annan syn på er tillvaro när vi sitter där bakom dataskärmen :)
Imorgon påbörjar vi vår resa hem kl 6 på morgonen och den slutar svensk tid på fredag kl 8 med vidare avfart till Mjölby. Resan hit kändes roligare än resan hem - men nu har vi massor med underbara minnen i vårt minnesalbum att se tillbaka på. ps. Björn det blir nog en golfbana i Tampa inom kort..../Mange
Massor med kramar från Toja, Mange, Simon och Sara!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0