Förberedelser

Tvättmaskinen har gått på högvarv i dagarna 2 nu. Sängkläder, soffklädsel, kuddfodral, badrumsmattor och all annan tvätt man har. Skönt när det är gjort! Fast det är klart, snart är tvättkorgarna fulla igen, ett evighetsgöra.
Vår vita soffa som inte är så lätt att hålla vit eftersom Molly älskar att ligga i den.
Stackars Molly har varit risig i magen i 2 nätter. Hon väckte oss var 10:e minut och behövde ut o bajsa, inte kul för nån av oss. Men nu är hon bättre som tur är. Sitter och väntar på att hämta hem henne, hon är och badar, vilket hon verkligen behövde.
Igår fick jag upp resten av adventspyntet. Så nu hänger det stjärnor och ljusslingor i nästan varje fönster, mysigt. Spelade julmusik för att komma i stämning, för ute sken solen och termometern visade på 25 grader.
Redo för första advent!
Som sagt, varmt och härligt ute, underbara dagar. Fast lite avundsjuk är jag på snön trots allt....
 

Söndagkväll

Här har det packats för fullt ikväll. Imorgon åker Filip och Rikard hem till skolan igen och Fredrik åker till Canada, och kommer hem på lördag. Jesper åkte tillbaka till sin skola i Lake Placid redan imorse. Vi gick till Kobé och käkade igårkväll allihopa, som en liten avslutning. Ikväll blev det grill här hemma och nu har vi precis ätit efterrätten, knäckig äppelpaj och godaste vaniljglassen.
Vi har kollat på Ensam Hemma 1, älskar de filmerna! Nu fortsätter filmkvällen med en helt ny film i den serien, Home Alone Holiday Heist.
Mysigt!
Annars har vi åkt båt och spanat på alligatorerna. De ligger gärna och solar sig nu, när vattnet blivit lite kallare. Den här var ganska stor och tjock...
Vi hade vår "handyman" Willi över i lördags som fixade så vår utebelysning fungerar igen. Nu är allt på plats inför julen :)
och inför 1:a advent på söndag. Bara julgranen som saknas nu.
Den 13:e december åker vi allihopa till Boston och ska se Filip och Rikard spela en turnering. Rikards familj kommer också vara där, kul! Bokade in hotellet idag, vi ska bo på The Back Bay Hotel. Så det dröjer inte länge förräns vi får se killarna igen, och sen är det ju jullov!

Härliga helg!

Då har vi klarat av Thanksgiving och Black Friday. Torsdagen var jättehärlig och innan alla gäster kom hann vi med att åka båt och lata oss på bryggan, innan vi satte fart med matlagningen.
Kalkonen skärs upp, saftig och god var den
Varsågoda! Verkar vara rutigt som gäller för kvällen......
Maten blev väldigt god, och alla blev mätta o belåtna.
Efter desserten så gick vi vuxna över till Mia och Olof och deras grannar som haft middag tillsammans. Lite mingel och vin innnan kvällen var slut.
Sen var det dags för den berömda shoppingdagen Black Friday. Jag som bestämt mig för att INTE ge mig ut, hamnade tillslut på International Plaza med de stora killarna. Fredrik, Ida och Olle gav sig iväg först. Olle skulle nämligen spela en hockeyturnering 4 mot 4 i en helt ny ishall som hans coach John Tucker precis byggt klart och invigde nu i helgen. Fredrik och Ida såg första matchen, sen åkte de och shoppade på International Plaza som ligger i närheten. Då var det KAOS där. Jag och killarna åkte senare, och först åkte vi för att se ett par matcher med Olle. Då var Freddan och Ida oxå tillbaka i ishallen. När vi sen skulle åka hem bestämde även vi oss för att göra ett shoppingstopp. Som tur var hade det lugnat ner sig betydligt eftersom klockan hunnit bli ganska mycket. Jag fyndade en tröja på HM för 10 dollar, och killarna hittade lite oxå. Just ja, de var även iväg på natten mellan torsdagen och fredagen. Då åkte de upp till Wiregrass, där vissa affärer hade öppet till 2 på natten. Galet.
 
 
 

Onsdagkväll

Känns som att Thanksgiving är en större familjehelg och högtid än själva julen här. Alla firar med sina nära och kära, och så laddar man såklart inför Black Friday, den stora shoppingdagen. Den skippar vi även i år, orkar verkligen inte ut och trängs bland allt folk. Därför så tog jag med mig Filip, Rikard och Jesper till outleten i Ellenton idag. Lite smått o gott hittade killarna tillslut.
Imorgon kommer Tobbe, Åsa och Oscar över till oss och firar Thanksgiving. Tobbe har lovat att fixa kalkonen, och vi fixar resten. Det ska bli potatismos, gröna bönor, brysselkål, broccoli, majs, morötter, sås mm, samt äppelpaj och vaniljglass till efterrrätt. Vi kommer hamna i matkoma allihopa innan dagen är slut.....
Freddan är på World of Beer med Olof ikväll, killarna kollar film i Filles rum, Ida kollar film i sitt rum och Olle sover hos Ty.
Igår började vi så smått att få upp lite pynt. Hade tänkt ta fram adventsljusstakar och stjärnor idag, men hann inte. Får se om jag hinner imorgon innan gästerna kommer...Lite tidigt kanske, men så mysigt!
Enen lyser så fint vid dörren.
Vi har bara ett litet problem och det är att våra eluttag ute har slutat att fungera! Måste få hit någon omgående som kan fixa det. Alltid är det något!:)

Thanksgiving

Filip och kompisar är äntligen här! Det blev dock lite dramatiskt när Jesper ringer från flyget ( i NYC) o frågar om Fort Lauderdale ligger långt ifrån Tampa?! Det visar sig att han landar i Fort Lauderdale och inte i Tampa(4h från oss)....men det löste sig tillslut med en enkel biljett från FLL- Tampa med Southwest...Dagens ungdom fixar det mesta:)
Min och Olles helg i Atlanta var helt underbar. Vinst efter vinst och vi vann alla matcher och hela turneringen tillslut.  Helt olik helgen i Chicago där vi förlorade alla matcher....
Uppvärmning innan sista matchen
Lite kul, Olle som är ganska stor för att vara född år  2000 tillsammans med minsta o största i laget:)
Bilresan hem tog ca 7h, men då åt vi Subway i bilen och så stannade vi en gång till för toabesök och snacksköp.
När vi kom hem hade Filip och Rikard hämtat Jesper på flygplatsen och sen kom även Will och Josh över. Så kul o träffa alla igen, de är verkligen så trevliga.
Idag har jag hunnit tvätta undan en hel del samt fixat naglarna. Glitter inför kommande Thanskgiving;)
Kvällens middag blev Spaghetti och köttfärssås, och Olle hade kompis och målvakt Ty över.
Minicupcakes till dessert
Filip lärde mig panorma pictures...
Fredrik, Filip, Jesper och Rikard i bild....
Nu sitter Fille med kompisar i bubbelbadet, och vi andra är redo för sängen. Skönt med lov!
Längtar tills torsdag då det blir Thanksgivings firande här hemma!
 
 
 
 
 

Atlanta here we come!

Just nu gör jag allt annat än det jag borde, nämligen packa. Att det kan vara så tråkigt, och svårt! Imorgon blir Olle och jag upphämtade av Kelly och Peter, sen har vi ca 8 h i bilen innan vi är framme. Första matchen spelas på fredagmorgon, så vi har ingen tid att passa. Ida och Molly flyttar hem till Tobbe & Co imorgon, för Freddan o killarna kommer inte heller hem förräns på söndag. Idag har jag förberett bäddningen åt Filip, Rikard o Jesper, de ska få bo i Idas rum, Filles gamla. Ida får flytta ner till gästrummet, vilket hon inte är jätteglad åt.
Jag är däremot glad att jag tittade på Sverige-England matchen, alltså herregud vilken kille han är! Sista målet var ju bara helt otroligt.
Nu ska jag ta tag i packningen för imorgon ringer klockan 06:00 som vanligt. Jag ska skjutsa Ida och Oscar till skolan, sen skynda hem och gå (springa?) med Molly runt sjön, för att sen vara redo att åka vid 10.00 hugget.
 
Molly häromdagen :)
 
 

Veterans Day

Måndag och ledig dag från skolan, Fredrik jobbar dock som vanligt. Vilken härlig helg vi haft, lugn o skön. Olle var på paintball kalas igår, på kvällen gick både Olle o Ida på bio, fast inte tillsammans. Vi grillade här hemma och Tobbe kom över och gjorde oss sällskap. Molly hade lekdag med Sandy och var hemma hos henne hela dagen, de är så söta tillsammans.
I lördagskväll var jag o Freddan och käkade på Red Lobster. Av någon anledning har det inte blivit av att vi gått dit tidigare, men det ska det bli ändring på nu. De har faktiskt annan mat än fisk o skaldjur, så även Freddan tyckte det var toppen. Jag åt hummer pizza och den var så god! Tunn o krispig botten.
Imorgon åker Freddan till New York och jobbar, sen på fredag kör han bil upp till Filip och Rikard och ska se deras premiärmatch. Kul att deras säsong äntligen börjar nu. Sen flyger han hem tillsammans med dem på söndag.
 

Lördag

Det har visst blivit lite glest med blogginlägg på sista tiden, men tack till Klara som gjorde senaste inlägget. Nu har dem åkt hem till Sverige igen efter 2 veckor här. Jäklar vad tiden sprang iväg! Men de hann med det de skulle tror jag. Som för alla andra som är här, så blev det en hel del shopping. Fyra proppfulla resväskor och även handbagage fyllda till bredden. Vid incheckningen visar det sig att det var lite väl mycket i väskorna och 200 dollar i övervikt ville damen ha. Gissa om Henke blev glad när det visade sig att kortet strulade och incheckningsdamen tillslut sa att vi får bjuda på det....tur!;)
Sista kvällen blev det middag på Bonefish Grill.
Molly saknar sina kompisar! Hon har blivit så ompysslad och omhändertagen av Alma o Maja.
Jag och Olle var i Chicago på Nike Bauer cup förra helgen. Det gick väl inte så jättebra, en oavgjord och resten förluster, men kul hade vi. På torsdag bär det av till Atlanta på ny cup, så vi får hoppas att det går bättre då. Olle och jag ska bila tillsammans med en av killarna i laget och hans mamma. Tror det tar ca 8 timmar enkel väg.
Så kommande vecka blir kortvecka, då vi även är lediga nu på måndag. Sen veckan därpå börjar Thanksgiving lovet, så härligt! Filip, Rikard och Jesper kommer hem på söndag (18:e) och stannar en vecka, längtar!
Annars är helgen lugn här. Olle och Freddan är i Ellenton på träning just nu. Ida fixar i sitt rum och jag har legat på bryggan på förmiddagen. Kvällen är än så länge oplanerad.
 
 
 

Gäst bloggare Klara tar ordet!

Ja att sammanfatta våran tid här som gäster till världens finaste svägerska med familj, de är inte lätt. Men gör ett försök. Vi har haft helt suveräna dagar här som har gått alldeles för fort. Det vi uppskattat mest är att ha fått dela vardagen med dem och att få ta del av det amrerikanska livet. Och gött har det varit:). Vårt äventyr började redan på väg till stockholm då vi fick starta resan med att jaga träskor inför vår väntade Haloween partaj. Lyckan fann vi i Nyköping där vi fann de perfekta skorna till henke o freddan. Det enda som återstod var att spraya dem vita och glittra till dem, Viktigt;) Detta gjordes på plats. Ingen tycks ha gått miste om vilken utstyrsel som skulle bäras, ABBA stylé! Att inte förglömma som inte sytes på Abba killarna var deras härliga skoskav som gett sig tydligt till känna. Festen var mkt trevlig och så kul att få komma till några som lagt ner sååå mycket tid på dekoration och utstyrsel. Kul grej!!!
     Vidare fortsatte äventyren för oss med en dags vila efter haloween festen. Vi bokade en natt i Orlando för att besöka parkerna Adventure Island och Univesal.  Det blev två toppen dagar! Lite folk, 10-30 min köer till attraktionerna och precis lagom varmt! Favoriten på Universal blev Simpson karusellen som vi åkte 5 ggr!!Väldigt häftig, man åkte karusell samtidigt som man ser en bio duk. Och favoriten på Adventure blev Harry Potter, dock åkte Maja den bara en gång...lite läskig.
Barnen tredje favorit var nog paraden och den var super fin. Massor färglada dansande disney figurer med tillhörande fordon.
 På onsdagen efter vi hade återvänt var vi på haloween middag och barnen fick gå "Trick or treat". Mycket god mat och trevligt sällskap hos värdparet Tobbe & Åsa med deras gäster.
Efter allt firande och inte att förglömma shopping så tog vi en helgs vila på strandan i Clearwater bara att passa på då det väntades stor SOL:) Lata dagar blev det och vi hann även med en mini golf runda som jag och henke vann till barnens förtvivlan;)har tyvärr inga bilder tillgängliga så det får ni vara utan. Nu ska vi suga musten ur de sista dagarna, shoppingtarmen är utsugen för länge sen;) Uj Uj hur ska de sluta!!Tack för mej, och denna tid som återstår vi ses nog snart igen;)KRAM Klara

 

RSS 2.0