ISS

Mamma vill att jag ska skriva om ISS så here we go! ISS betyder "In School Suspension." Det är väl typ som kvarsittning fast att man är där hela skoldagen. Du sitter som vanligt i ett klassrum (våra klassrum är isolerade) fast inga fönster eller något. När skolan börjar så går du till alla dina klasser och hämtar allt jobb som du behöver göra. Sen går du då till ISS och tillbringar resten av dagen. Du får inte gå någonstans alls. Så snacka om att man får panik när man måste gå på toa! Du får två chanser att gå på toa under dagen, på morgonen och efter lunch. Men sen får man inte gå. Man har en kvart/10 minuter på sig att äta sin lunch, om du inte hinner så får du ta med dig den och äta i "klassrummet." Väldigt mycke skillnad från hur det är i Sverige, ellerhur? men detta är nästan ingen skillnad på en vanlig skoldag här i Florida. Den enda skillnaden är att du inte byter klasser.

Så här ser bänkarna ut



Sen när du är klar med allt, så kan du gör lite vad du vill. (Bara ingen ser)   ;)


Hej då! kram från Ida :)♥

Nu tänker jag att man kanske undrar hur man hamnar här? Som Ida säger så är det lite som kvarsittning, fast man har det en hel skoldag. Du kan aldrig lämna skolan utan att en vuxen skriver ut dig. Om Ida känner sig sjuk och behöver gå hem, så måste jag åka till skolan, visa upp leg och skriva ut henne. Inte så lätt att skolka här med andra ord! Ida och Rachel gick utanför skolan och stod o pratade, missade sista lektionen och fick därför ISS som straff i 2 dagar för det. Två samtal hem till mig, där de informerade vad som hänt och vad följderna skulle bli.

Kommentarer
Postat av: Marie

Hej!

Precis min första tanke! Hur hamnar man där?! ;) Håller med Ida lite att det är lite föör hårda regler i skolan hos er. MEN! Sverige borde ta efter lite faktiskt. Här är det mycket skolk, vilket medför en massa tråkigheter som ungdomarna får lida för i efterskott. De förstår inte/skiter i konsekvenserna! Ex indraget studiebidrag, man får betala tillbaka pengar till csn, flerbarnstillägg måste betalas tillbaka, betygen blir skitdåliga, mycket att jobba ifatt för att bli godkänd i kurserna om du vill studera vidare sen.... Jag har gått igenom detta med både Alexandra och Rebecca. Båda skolkade mycket o hade mycket att jobba igen...eller hur Alex o Rebecca? TROR att Rebecca ligger i fas nu? Hade det inte vart gött med lite hårdare regler, som de som Ida tvingas genomlida?;)Det tycker i alla fall jag!! ;)

Ha en skön helg !

Kramar till er alla;)

2012-02-03 @ 17:53:22
Postat av: syster malin

Ja, jag håller med dig Marie. Hade ju tjejmiddag här i torsdags där både Sara o Mia är lärare. Det dom berättar är ju inte klokt, för det första har barn idag ingen respekt för vuxna överhuvudtaget, dom anser att deras största jobb är att uppfostra barnen, inte att lära ut. När dom sen ringer föräldrarna så säger dom oftast att det där kan inte stämma, eller att då byter vi skola..!!?? Vi jämförde oxå lite hur curlade barnen är idag mot oss. Vi skjutsar barnen vart dom än ska (kanske inte riktigt alla men väldigt många) själva fick vi ta bussen vart vi än skulle eller cykla. Sen fick vi ju självklart skjuts ibland men inte som idag:) Dom som lärare efterlyser i alla fall hårdare regler, men kanske inte riktigt som i ditt fall Ida:) Nu blir det frukost för att sen åka på Elefantcupen i Värsta med Ivar:)) Trevlig lördag alla bloggläsare..where ever you are...:))

2012-02-04 @ 10:09:02
Postat av: Alexandra

Skoltrött skulle jag vilja kalla det mer än skolka..

2012-02-04 @ 11:24:05
Postat av: Tommy

Håller med Malin o Marie, det är nog inte helt fel med lite "hårdare" regler o ordning i den svenska skolan, men det ska ju naturligtvis inte vara så "hårt" som Ida verkar ha det i Tampa. Hoppas allat är bra med Er. Vi kan kanske höras på en skype på söndag kväll?

2012-02-05 @ 10:30:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0