Dags att summera......

Jaha, då var det dags för ytterligare en gästbloggare på fru Åkermarks blogg. 
Jag har fått den äran att få summera mina/våra två fantastiska veckor här i Corey Lake, Tampa, Florida.
 
När vi anlände till Tampa den 15 februari var det till ett lite svalare Florida. 
Men det varade bara ett par dagar och sedan har vädret varit varmt och underbart - precis så som vi beställt.  
 
Vår första dag här, lördag den 16 feb började med att vi alla gick runt sjön. Efter det blev det för Martin och Magnus att ta tag i sin första viktiga uppgift här - att installera Apple-TV. Vilket de klarade galant. Så kl 14.00 var vi tre nöjda brudar här som satt direktuppkopplade med Melodifestivalen på TV-skärmen. Kallas oss schlagernördar - vi tar detta på stort allvar! Ingenting kan stoppa oss ;).
På kvällen var vi överbjudna till Åsa och Tobbe på pingisturnering. De bor rakt över sjön och vi blev hämtade med båt. Även där var huset fullt av svenska gäster så det blev en mycket trevlig kväll. Pingisturneringen genomfördes efter konstens alla regler och det var en damklass och en herrklass. 
Undertecknad gick till slut och vann damklassen - och jag tror att det nog är det enda sportsliga utmärkelse jag någonsin vunnit - så det var ju stort för mig :))) En mycket trevlig kväll - tack Tobbe och Åsa!
 
Som ni hemma i Sverige vet så har ju den hemska influensan härjat vilt ett tag nu. Och smet den sig inte med på planet hit. Jodå minsann - den smet ned i Hilmas handbagage. Vilket har ställt till det lite och gjort att semestervistelsen inte blivit riktigt som den har varit tänkt för alla. Men trots detta har vi ändå kunnat genomföra det mesta av det vi planerat. 
Vår familj har dock klarat oss bäst, då vi såg till att klara av det mesta av influensan innan vi åkte. 
Vi har därför hunnit med fler soldagar på beachen än övriga gänget. 
Vi har varit på Clearwater beach, Sarasota beach och Anna Maria Island beach. Alla tre helt underbara, men i topp denna gång kommer nog Sarasota. 
 
Annat vi hunnit med under våra veckor här:
Vi har sett NHL-hockey - Tampa mot Toronto där Tampa vann!
Vi har varit runt och ätit på restauranger. 
Vi har grillat goda middagar här hemma. 
Vi har tagit båtturer runt Corey Lake. 
Vi har paddlat runt bland alligatorer - en ny sak att lägga till bland sina meriter. Vi var tretton personer som  gav oss ut på floden och faktiskt lika många som tog oss i mål. Och alla var väldigt lugna och sansade när vi passerade den ena alligatorn efter den andra, och även ormar, spindlar och sköldpaddor. En mycket häftig upplevelse. 
Dock blev ju den efterföljande, efterlängade lunchen på Ihop en mindre lyckad upplevelse. Men nu vet vi i alla fall att amerikanska pannkakor är ÄCKLIGA och att vi äntligen har hittat något som vi inte tycker om att stoppa i munnen. 
 
Malin har ju även tidigare informerat om denna shopping vi har fått offra oss på. Det har varit ett väldigt tjat på alla om att åka och shoppa och Malin och jag har snällt ställt upp. Vi har varit i Wiregrass, International Plaza, Ellenton, Brandon och på ett antal Marshall, Ross och TJ Max. Ja jisses - vissa i sällskapet har ett sjukt beteende. Men det är bara att bita ihop. Fynden har dock varit många och man får villigt erkänna att många slantar har sparats och tjänats in.
 
Och sedan har ju även en del av oss fått uppleva sjukhus, ambulansfärd och hjälpsamma brandmän. 
 
Ja - vad mer kan man önska av en semester?
 
Nu är i alla fall allt nerstuvat i resväskorna, det sista solandet är avklarat, den sista båtturen är avklarad, den sista shoppingen är avklarad och den sista måltiden är avklarad. Mange och Tobbe hann även med en golfrunda på Hunters Green denna sista dag. Och tro det eller inte - ALLA är friska idag. 
 
Kvarstår bara att säga ett stort TACK till underbara familjen Åkermark för ett ypperligt värdskap under våra två veckor här. Ni är helt fantastiska! Vi har som mest varit tretton personer och två hundar som huserat under samma tak. Men det har gått galant och humöret har varit på topp hos alla - så vi är åtta icke hemlängtande personer som nu styr kosan hem mot kalla Sverige för att snabbt påbörja nästa planering av återbesök.
We will be back - bättre semester än så här kan man inte ha.
 
Detta inlägg var såklart tänkt att komma tillsammans med många fina bilder med rolig och klatchig text, men tekniken ville annorlunda. Så det är nu en trött och lite irriterad gästbloggare som kryper till sängs för att om några timmar stiga upp för vidare färd mot flyget. Vi flyger från Tampa via New York, där vi får ett stopp på fyra timmar. Man undrar ju lite om det hinns handla något där - Malin och jag hoppas såklart inte, men vi är ändå garderade att så kan bli fallet....... Lördag morgon kl 7.30 landar vi på Arlanda och styr kosan hem mot Mjölby. Och tänka sig - är det inte mello man landar till i soffan. Andra chansen - here we go.........
 
Och vi hoppas så klart att snart we go again til Florida och familjen Akermark. Vi saknar er redan! 
 
(förhoppningsvis löser proffsbloggerskan problemet med bilderna när internetexperterna gjort sitt, så kanske dyker de upp när ni minst anar det.......)
 
 Kram Viktoria
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0