Dags för fredagsmys!

Oj vilken dag det har varit! Var uppe tidigt för att det skulle komma en kille o fixa luftkonditioneringen som inte funkar i alla rum, bla vårt sovrum. Väldigt varmt o sova utan fungerande sådan. Dessvärre kunde han inte bara laga den idag, utan delar ska beställas, så vi får härda ut lite till. Som tur är så funkar det i nästa alla andra rum. Hann med att skypa med Linda o Martina o alla barnen, vi fikade tillsammans:)
Sen åkte jag o Filip iväg till skolan igen. Det var inte bara vi som var sent ute, så vi fick vänta i ca 1 h innan det var vår tur. Registreringen gick bra, sen fick vi träffa en lärare som gjorde ett engelska test med Filip. Därefter skulle de placera honom i lämplig klass, och ringa o meddela oss var han ska infinna sig på måndag. Klockan 13 skulle vi vara på Olle o Idas skola, så det blev att åka järnet hem o hämta dom, och så vidare till Pride Elementary. Vi började med att gå till Olles klassrum, där fick vi ännu mera papper som ska fyllas i, och lite små uppgifter att göra på plats. Jättegullig fröken. Hann med att kolla in skolmatsalen. Man får välja om man har med sig egen lunch eller om man vill köpa. Lunchen kostar 2,25 dollar/dag och man kan sätta in pengar på ett konto, som man använder sig av, eller betala cash per dag. Vi får väl se hur vi ska göra. Ida vill inte äta skollunchen, utan hon vill ha med sig egen. Vidare till hennes klassrum och hennes fröken Miss Graham. Alla är så trevliga o hjälpsamma, men det är fortfarande mycket som vi måste lära oss. Vi får inte vara med i skolan första dagen som vi hade tänkt, men vi ska skjutsa och hämta dom. Då ska särskilt papper fyllas i, och det är regler för när och hur man ska hämta barnen. Sen får de börja åka skolbussen. Skolbussarna är döpta i olika färger, och vi tror att det är guld bussen som gäller. Vet inte var exakt den stannar, så det måste vi klura ut. Lapp ska lämnas ifylld till chauffören, med barnets namn adress, födelsedatum, klass och vilka tider som man ska åka dit resp hem. Ojoj, hur ska detta gå?? Nu börjar de nog bli lite oroliga för hur de ska förstå nånting av vad fröken säger......, men som jag sa till Olle o Ida, det kanske är bättre att vi inte är med, för då måste de försöka själva på en gång, och de kan mer än de tror. 
Nu i helgen har vi en massa papper att sätta oss in i och fylla i, plus att vi måste handla en hel del saker som de ska ha med sig till skolan. Det är allt från sax, lim o pennor, till plastpåsar tvål servetter mm mm.
Efter alla skolbesök åkte vi o käkade lunch, då var alla ganska trötta. Efter det åkte Ida o jag till ett nytt ställe och fixade mina naglar , som såg hemska ut, och sen handlade vi mat på Publix. (Som för övrigt är en mycket bra affär, det har även Carola alias Tobbe upptäckt!)
Nu har även Fredrik kommit hem från Miami/Fort Lauderdale, så nu är grillen tänd och vinet är upphällt!
Skål till alla och ha en underbar helg! 



Kommentarer
Postat av: syster malin

Skååål! Det där blir lätt som en plätt:)Ikväll blir det Jonnas 30-års fest, skåål!

2008-08-16 @ 08:40:31
Postat av: carola

Carola alias Tobbe??? qué?

2008-08-16 @ 14:32:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0