Roadtrip Miami

Den äventyrliga familjen gav sig i måndags ut på en liten roadtrip till Miami.
Lite spännande att åka Alligator Alley - ingen bensinmack under ca 80 miles - ca 13 mil. Man vill inte ha soppatorsk där inte - eller några andra bilproblem :))) Men vi klarade oss hela sträckan.
Vi hade gjort en bokning för första natten på ett hotell som vi trodde låg precis rätt. Så när vi checkade in (mycket strul innan de hittade vår bokning) var vi väldigt nöjda. Solen sken, himlen var blå och hotellet låg på stranden.
Havstutsikt från rummet.....
Vi bytte snabbt om och kastade oss ut på stranden för att lapa den efterlängtade solen efter ca fem timmars bilfärd.
LOVELY!
Senare på eftermiddagen bytte vi om och gav oss ut för att göra MIAMI!!!! Det var då vi upptäckte att vi nog bodde lite väl långt bort från pulsen. Så vi fick till slut ta bilen för att transportera oss och det var så mycket trafik så den lilla färden tog oss nästan två timmar. Mycket älskar man med USA - men trafiken känns lite jobbig ibland. Ska påminna mig om det när jag är åter i Mjöby igen och grymtar när det blir rött i någon av stans två trafikljus och man får vänta typ en minut, ha ha....
Hur som haver kom vi till slut fram, hittade en parkering och hungriga intog vi närmaste restaurang för att stilla vår hunger. Och vilken mat! Så god. Vi slog till på en skaldjurstallrik för två. Barnen valde sina favoriter.
 
Vi hade en tanke att åka vidare mot Key West. Men det visade sig att det var lite olika önskemål och viljor inom la familia och eftersom vi inte hunnit upptäcka det riktiga Miami beslutade vi oss för att boka in en natt på ett hotell närmre centrum. Så så fick det bli. Och det blev mer än bra! Det blev hotell Catalina som låg mitt i pulsen, inte på stranden men ack så nära.
Blev en heldag på stranden från morgon till sen em. Älskart! Vad man njuter av denna underbara miljö.
Här var vattnet varmare än i Clearwater så vi tog alla ett dopp. T o m jag - tjohoooooo!
 
På kvällen blev det mer stros och mer mat. Som sagt - det ska va gött att leva!
Vi fick syn på en båt som vi funderar lite på att köpa med oss hem att ha i Rängen, vid vårt sommarställe. Kan ju vara lite bra att ha en egen helikopter om man vill åka iväg en sväng. Men vi får se hur vi gör.
 
 
 
Dag nr tre förflyttade vi oss lite till på stranden - men samma sand och samma hav, inte riktigt samma blåa himmel men väldigt varmt och skönt.
 
När vi tankat in de sista solstrålarna begav vi oss "hemåt" till vår underbara värdfamilj.
 
Idag har vädret varit fortsatt helt fantastiskt och vi tog vår promenad runt sjön och intog sedan bryggan. Och så fort kl slagit elva är det fritt fram för vår bartender att servera bubbel. Och han gör oss aldrig besvikna.
 
Nu har vi återigen ätit en väldigt god middag och nu blir det att sussa. För kl 7 i morgon bitti är det vi som ska heja fram Sverige till finalspel! Heja heja!
 
/Viktoria

 
 

Kommentarer
Postat av: Syster Malin

Åhh, villen härlig tripp ni gjorde!! Blir såå sugen på att åka😃 Ja, heja Sverige!!👏 kram

2014-02-21 @ 08:45:15
Postat av: Britt-marie

Slå till med båten, vetja! Helikoptern blir bra till pendlingen Unön - Mjölby.
/Pelle

2014-02-21 @ 10:14:53
Postat av: Sophia

Du får aldrig åka hem! Jag älskar "din" blogg :-)!

2014-02-21 @ 11:03:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0