Hund och båtliv;)

Vår båt har vi inte sett röken av sen i fredags, inte hört ett ljud om när vi ska få tillbaka den heller....Som tur var så köpte även Tobbe en båt, en som fungerade , och den har vi fått åka med i helgen!

Mackan är superduktig!

De har även jetski, och Olle fick ta en tur med Mackan

Fredrik och Filip var i Ellenton på träning igår (lördag) ,och på kvällen kom Julian och hans föräldrar Michael o Dorothy, Mike o Gia, Tommy o Patricia, Tobbe o Åsa över på pizza, öl och vin. En trevlig kväll!

Molly har varit jätteduktig. Första natten sov hon tills 06,30, inte ett enda pip. Hon har inte skällt heller än, men det kanske kommer....
Hon kissar och bajsar både ute och inne.....Man tycker hon är superduktig som kissar ute, men så helt plötsligt kissar hon inne, OCH bajsar...som tur är på klinkergolvet hittills och inte på heltäckningsmattorna.....Tålamod;)

Som tur är så är hon ju så söt!


Idag blev det ännu en sväng med båten, (Tobbes alltså), underbart väder tills regnet kom.....





Kolla även in idas blogg för mer bilder på Molly;)

ANDERS fyllde 40 år i lördags, GRATTIS igen! ♥
Och GRATTIS till Alexandra som klarade körkortet för ett tag sen ♥

Vilken dag!

Det började med att båten blev leverad kl 13.00. Vi möttes vid Beach Cluben, sjösatte båten och gav oss iväg för att lära oss lite om hur den fungerade. Efter 10 minuter DÖR båten och vi driver omkring i 1h innan hjälp kommer........
Det var jag, Freddan och han som levererade båten......

Chris Craft 2000 Bowrider


Det började så fint, sen helt plötsligt la båten av......1h senare drev vi mot land och jag kunde hämta hjälp. Denna jetski tog oss tillbaka till Beach Club

Som tur var så var killen som levererade båten med oss hela tiden, så det var bara att köra tillbaka båten igen till Clearwater.
Förhoppningsvis är det bensinpumpen som ska bytas och kanske får vi tillbaka en fungerande båt innan helgen är över....


Nästa stora händelse för dagen var att hämta hem Molly. Hon är så SÖT!!! När Ida kommit hem från skolan åkte vi iväg. Det var jag, Freddan, Fille, Olle ,Oscar och Ida som hämtade henne.

En sista slurp från mamma innan de skildes åt.....


Bilresan hem gick bra!

Passade på att sova lite oxå

Första "kisset" hemma på gräsmattan

Eftersom hon inte var badad, och hade 9 syskon som kissat o bajsat o busat omkring så blev det bad direkt!

Om valpen inte äter första dygnet ska man inte oroa sig.....Det behövde vi aldrig fundera på! ALLT åt hon upp!

Hon har hunnit med att bajsa inne. Kissa ute flera gånger. Lärt sig "sit!" och kanske förstår hon att hon heter Molly....

Hursomhelst, så är hon så himla söt!

Och om 2 veckor är hon dubbelt så stor som nu. Jag vill ha henne precis så här!

Torsdag

Andra promenaden runt sjön avklarad! Efter ett lååååångt sommaruppehåll. Patrica följde med idag, och imorron går vi igen hoppas jag. Varför går det så snabbt att öka på kilon och så segt att få bort nåt ynka litet...? Men, sommaren har bestått av mat, fika, vin, drinkar, godis och INGEN motion, så det är väl inte så konstigt kanske.
Igår åkte vi till PETCO och handlade saker till Molly, för imorron kommer hon! Vi köpte koppel, borste, matskålar, schampoo, tuggleksaker och en massa annat som kan behövas. Ida är förberedd, men jag måste läsa på hur en liten valp ska skötas så här i början. Det kommer bli Molly o jag som ska hänga ihop på dagarna när barnen är i skolan och Freddan på jobbet:)
Nu ska jag hämta upp Åsa, får väl se om det blir nån shopping eller bara en lunch nånstans.....

Hjälp......!

Vi har köpt hund och båt idag! Det blev en syster till valpen vi träffade på Wiregrass igår, vi fick komma o hälsa på hans syskon ikväll. Ida fastnade direkt för en av dom. Hur söta som helst såklart, men de växer fort och blir stora och håriga.......hjälp känner jag......Men Ida och Olle är överlyckliga och är hur säkra som helst på detta. Filip och Fredrik har inte träffat henne än. Men på fredag kommer Molly hem, och det innebär att Sigge har fått en syster;)

Meet Molly!


Medans jag, Ida o Olle köpte en hund, så köpte Freddan en båt. Nu längtar alla till fredag, då blir vi både med hund och båt!


Tisdag=Skolstart!

Då var man uppe med tuppen imorse! Filip och Mackan stack tidigt till skolan, då Markus ska skrivas in och få ett schema. Det kommer förmodligen vara kaos där idag....Filip är numera Sophomore (andra året på highschool) och Markus blir Senior (fjärde o sista året)
Dagen igår gick åt till att köpa alla skolsaker till Ida och Olle. Det är pärmar, block, pennor, sudd, lim, saxar, collegieblock mm mm. Bara pennkategorin består av blyertspennor, bläckpennor, markers, highlighters, färgpennor osv osv....långa listor är det!
Vi åkte till Olles skola och träffade hans nya klass och fröken; Mrs Fassel. Jättebra klass har han fått, så han är supernöjd. Vi hann även med en sväng till Wiregrass, där Mackan o Fille köpte lite nya kläder. Där träffade vi på världens sötaste lilla golden valp som var 7 veckor! Kanske hade han en syster som var till salu........
Idag kl 9,30 är jag inbjuden till ett "boo-hoo woo-hoo party". Ett gråt eller hurra party för oss mammor att skolan är igång igen;) Det är hemma hos Melissa som oxå bor här i Cory Lake, så jag tänkte bjuda med Patricia och Åsa så de får träffa lite folk som bor här.

Svensk-gänget på väg till bussen;) Oscar, Alicia och Ida



Helgen

Igår skjutsade jag Olle på bowlingkalas, Michael var festfixaren. Medans kalaset pågick hann jag åka och lämna "sovaöversaker" hos Vendela där Ida var. Tillbaka till kalaset och hämta Olle innan jag var hemma igen nästan 3 h senare.....



På kvällen blev det middag på Macaroni Grill med Tobbe o Åsa, Tommy o Patrica, Alicia o Antonia. Filip o Mackan o Oscar valde att stanna hemma och Olle sov över hos Michael (festfixaren)

Hela dagen idag, söndag, har jag och Åsa sprungit runt på Ikea och handlat saker till deras nya hem, kul;)  Tobbe o Freddan har varit och letat båtar, och kanske så har vi hittat en vi ska köpa!
Ikväll bjöds vi återigen på middag hemma hos Tobbe o Åsa och barnen hann även med en bio. De såg Vampire Suck och den fick betyget "sådär".
Imorgon är sista dagen på sommarlovet, sen börjar allvaret igen.......

Proppmätt!

Har precis kommit hem från Ikeas kräftskiva! Jag, Olle, Ida, Åsa och Oscar åkte tillsammans. Fredrik och Tobbe fick vi inte med oss, för de har fått nån influensa, och Fille o Mackan vägrade mer eller mindre:)
Åt alldeles för mycket och då inte bara kräftor. Det fanns även ägghalvor, räkor, bröd, ost, köttbullar o potatismos och ett efterrättsbord som inte gick av för hackor. Vad sägs om dajmtårta, jordgubbstårta, princesstårta, choklad- och kokosbollar, dammsugare m.m.....




Nu har jag intagit soffläge i mjukisbrallor (så magen får plats, puh) tillsammans med Olle o Freddan. Filip, Jackson och Julian sover över hos en fjärde kompis och Ida följde med Vendela och Alba hem.

Torsdag

Idag åkte Ida och jag till en Golden uppfödare och hälsade på lite hundar;) Ingen hund är köpt och ingenting är bestämt, vi kollar runt lite bara;)!

Gracie och Rosie

En pytteliten valp som endast var 1 vecka!


Efter besöket hos hundarna åkte vi hem och hämtade upp Åsa och Oscar och åkte vidare till Benito, där det var öppet hus ikväll. Ida och Oscar har samma "hemklassrum" och 3 andra klasser ihop, kul!

Olle o Freddan kom hem från hockeyträningen och stannade till hos Tobbe o Åsa där vi andra var. Eftersom Olle var lite svettig så paddlade han hem o duschade och kom tillbaka lagom till middan;) (hemleverans av pizza)

och Malin, alligatorerna finns där så det gäller att se upp! (Olle hemma hos oss)

härlig kväll o fin utsikt

Tidigare på dan låg jag på bryggan o läste i min bok och blev serverad den här goda smoothien av Ida;)




Onsdag

Idag fick Olle veta att hans nya fröken är Mrs Fassel. Eller han tror att det är MR Fassel han ska ha så han blev överlycklig;) Men jag tror att frun har 4:or och herrn har 5:e klassarna, vi får se nästa vecka.
Ida har bakat supergoda kolakakor idag, och det går inte låta bli dom! Inte bra alls.......

Inte många kvar nu......

Freddan känner sig hängig, så han vill se en film. Men jag har börjat läsa Paganinikontraktet, så den lockar för mig. Det är boken efter Hypnotisören, skitbra, rekommenderas!

Måndag & Tisdag

Idag har Ida och jag varit hos frissan, nyklippta o fina;)
Det pratas mycket om hund här hemma för tillfället, och just nu är det en Golden Retriever som gäller. Ida är ju lovad en hund, så är det. Men det är mycket ansvar och mycket praktiskt som ska funka. Vi får se vad som händer.....

Fille o Mackan paddlar kanot

Olle o Oscar fiskar

Olle o Oscar paddlar

Utemöbeln är komplett!

Poolen är full! Fille, Julian, Ida, Oscar och Olle

Mer kanot.....

Freddan kom hem o fixa middan

Mer bad

Sen kom åskan o regnet

Fille åkte o hämta Mackan


Freddan o jag tog ett kvällsdopp! 32 grader varmt i poolen;)





Sköna Söndag

Idag har vi slappat vid poolen......Schmoo älskar att bada, tyvärr, för hela poolen blir full av hår, men kul är det!




Ikväll hade vi turen att bli bjudna på middag på Cachet Isle hos nyinflyttade fam Bengtsson/Pettersson;)
Tobbe, grillmästaren

Freddan kan titta på i lugn o ro....


Gott blev det!

Nu har vi precis skjutsat hem Schmoo, lite tidigare än tänkt, så det känns tomt här, men vi hoppas hon kommer tillbaka snart.....


Welcome Home!

Nu är de här, Fam Bengtsson/Pettersson! Vi förberedde lite tacos o margeritas innan de kom hem;)

Vi väntar.....

De är här!


Ida hade fixat smulpaj o glass till efterrätt...., supergott!


Födelsedagsmiddag

Ikväll har vi varit på restaurang Akropolis och firat Shiraz som fyller 40 år imorgon lördag. Ett grekiskt ställe med god mat, live musik, magdans mm;)


Födelsedagsbarnet med man

God chokladtårta



Imorgonbitti ska Freddan skjutsa Filip till Ellenton, hockeyträning. Jag ska hämta Olle som åkte till Derek idag, och på kvällen anländer fam Bengtsson/Pettersson!

Soffan är här!

Idag kom nya soffan och det blir så fint! Vilken tur att de gjorde fel, helt klart ska vi ha med kontrast söm. Den var inte benvit, men däremot ljusgrå och det var superfint. Vi hade som sagt beställt med svart söm, men det var endast en 2-sits som faktiskt var svart, resten var ljusgrå......hoppas nu att vi inte behöver vänta jättelänge på nya delen....

Den är superstor o mjuk, och här ser den nästan brun ut.....

Här blev den väl svart? och nya mattan.....

Freddan skruvar ihop nya soffbordet som Fille o jag köpte på IKEA förra veckan

Och klockan är uppe....

Tada!! Färdigt!!

Nu kollar vi på Real Housewives of D.C.....

Schmoo is in da house!

Ida har lovat att ta hand om Mikeys hund i en hel vecka, och idag kom hon hit. Hon började med att hoppa i poolen=blöt hund=jobbigt.....;)

Lite föning hjälpte till att bli torr......

Idag har jag läst ut Mons Kallentofts senaste bok Vårlik, och nu ska jag börja läsa Hypnotisören. Det har blivit en del åska o regn även idag.

Schmoo kollar in när Olle äter middag efter kvällens hockeyträning

Imorgon kommer nya soffan, som förövrigt har blivit fel fick jag veta idag....
De har sytt halva soffan med vit söm och andra halvan med svart söm. Vit söm bad vi om att få, men det gick inte till svart soffa sas det, men nu får vi chansen att välja....Man får se det positivt trots allt.....
Tomt för tillfället, men imorgon ska det se annorlunda ut.



Måndag & Tisdag

Här har det inte hänt så mycket dessa dagar. Det regnar och åskar på eftermiddagarna, och jag har varit hemma o fixat med saker. Bl.a ringt och efterlyst delar av utegruppen som inte kommit, ringt gasbolaget, (de har hittat våra pengar som var insatta på gamla kontonumret), ringt Florida Leather Gallery (vår nya soffa kommer på torsdag!). Sen försöker jag få Willie (min handyman, hehe) att bli klar med Tobbe o Åsas IKEA möbler som han lovat att skruva ihop. Oj vad han ångrar att han tog det jobbet;) Men nu är det faktiskt bara ett par skjutdörrar till en garderob kvar och 2 sängbord....

Söndagsparty hos fam Rainer

Vi började dagen med att kolla på de två sista Johan Falk filmerna, så nu har vi sett alla förutom den första som vi inte har.....(ta med den Jonas & Marie!)
Resten av dagen har vi tillbringat hos fam Rainer i Seven Oaks, supertrevligt!

Mexican food and Margerithas...



Biljardturnering som tillslut vanns av Alva och Stefan efter en jämn match mot Amy och Filip





Nu ska vi se om vi hittar en bra film att se på innan vi somnar.....

Resten av Lörda´n

Det blev en stor dag för Filip idag. Första träningen med nya laget , och utsedd till lagkapten! GRATTIS FILLE ♥

Olle och Freddan kom hem, Fille hängde med en hockeypolare hem efter träningen. Eftersom det åskade och regnade så kollade vi på fjärde Johan Falk filmen. Efter det så åkte vi hem till Tobbes hus och möblerade om lite och bäddade iordniing eftersom de kommer nästa lördag.

Olle o Freddan fixade middan;)


Vi fick delar av våra nya utemöbler....


Nu ikväll har vi badat och haft baskettävling......jag vann inte, det gjorde Olle;)

Poolen är ca 35 grader varm, svalkar ens inte............

Lördag morgon.....

Vaknade upp till ett tomt hus precis. Freddan o Filip är iväg på Filips första hockeyträning med nya laget, Tampa Bay Lightning U16 AAA, spännande! Olle har sovit hos Derek sen i torsdags, men kommer hem idag, Ida är hos Vendela.

Freddan kom hem igår efter en hel veckas resande, kastade sig i poolen direkt...


Fille hängde med Mamma hela dan, vi tog en sväng till IKEA igen;)

Det blev en matta och en stor klocka den här gången, och så passade vi på att luncha o fika.


Igårkväll blev det middag på Chili´s med fam Nordberg och kompisar till dom


När vi kom hem tittade vi på tredje Johan Falk filmen, superbra!

Nu är det dags för frukost för mig, och sen får jag vänta hem killarna och se vad resten av denna lördag har att erbjuda.....
Och GRATTIS i efterskott till min Pappa som fyllde 65 år i torsdags!





Ikea

Idag blev det ett besök på Ikea. Jag köpte ett nytt soffbord till nya soffan som vi väntar på och lite annat smått o gott. Passade på att köpa hem kräftor, kaviar, räkost, dajm, bilar o kexchoklad mm mm. (Så nu har jag suttit o proppat i mig dajm....det går ju inte sluta om man väl börjar....;)
Olles hockeyträning har börjat så det blev en sväng till Brandon ikväll. Innan jag åkte dit skjutsade jag Ida och Vendela till Wiregrass, och inatt ska de sova hos Vendela.
Filip har oxå varit på hockeyträning ikväll, och nu väntar jag på att han ska komma hem snart. Klockan är 22,20 och jag sitter och kollar på Kate plus 8.


Adventure Island

Idag har världens bästa Alexandra fyllt 20 år, GRATTIS igen;)



Dagen har vi tillbringat på vattenlandet och det är väl där man ska vara om man överhuvudtaget ska vara ute i denna hetta!
Olle, Derek och Alex


Dippin´ Dots glass banana split smak.....

Trodde inte jag hade kameran med mig, så dessa bilder tog jag med min iphone, men kameran låg i botten av väskan när jag kom hem.....

Nu sitter Ida och Vendela och kollar på Vänner. Olle följde med Derek hem. Filip har Mikey och Jackson här + 3 tjejer.....

Oväder!

Jösses vilket oväder vi hamnade i! Vi åkte till Brandon ikväll för Derek hade hockeyträning och Olle o jag passade på att shoppa lite på Abercrombie. När vi skulle åka hem igen hamnade vi i värsta regn och åskovädret. Det är så läskigt att köra för man ser absolut ingenting! Och blixtrarna sticker i ögonen, och jag bara önskade att vi skulle komma hem helskinnade.....

Olle tog kort med min iphone....



Fredrik åkte imorse och är borta hela veckan, han flyger och kör bil tvärs över hela landet tror jag.....

Tidigare idag såg det ut så här: Soligt och VARMT


Nu blir det en stund framför tv:n. Olle o Derek spelar Playstation, Fille är hos nån kompis och Ida ska sova hos Vendela inatt oxå.
Imorgon tänkte vi åka till Adventure Island, vattenlandet, jag o Olle o Derek.



Lördag & Söndag

Helgen är lugn o skön! Vi fixar o donar lite här hemma, badar, kollar på film och tar det lugnt.



Olle, Vendela, Ida och Alba sitter o spelar kort. Och det ägnade de även lördagkvällen åt.

Vi har hängt upp vår fina Carpe Diem skylt som vi fick av fam Andersson och som Freddan fraktade hem....;)


Igårkväll satt vi ute och svettades, det är fuktigt och varmt som fasen.

Nu väntar Olle på att Derek ska komma, och medans så spelar han som sagt kort med tjejerna.

RSS 2.0